Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8863
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЯремко, Олег Юрійович-
dc.contributor.authorYaremko, Oleh Yuriiovych-
dc.date.accessioned2024-01-02T17:05:01Z-
dc.date.available2024-01-02T17:05:01Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЯремко О. Ю. Обґрунтування технології виробництва хлібобулочних виробів профілактичного призначення з використанням продуктів переробки чорної моркви : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Яремко Олег Юрійович ; наук. керівник Холобцева І. П. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 76 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8863.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8863-
dc.description.abstractМетою роботи є розробка технологій хлібобулочних виробів профілактичного призначення, на основі застосування продуктів переробки кореня чорної моркви, що містять харчові волокна. Об’єкт дослідження - технологія виробництва хлібобулочних виробів профілактичного призначення. Предмет дослідження - хлібобулочні вироби з нетрадиційної інулінвмісної рослинної сировини. Вибір вихідного сировинного джерела комплексу харчових волокон – чорної моркви обумовлений цінністю хімічного складу, широкою поширеністю та високою врожайністю культури на півдні України. Включення в харчовий раціон продуктів переробки кореня чорної моркви, що містять інулін, пектин та клітковину, сприятиме покращенню функції шлунково-кишкового тракту та дозволить забезпечити гіпоглікемічний та пребіотичний ефект. У зв’язку з вищевикладеним, необхідно провести комплексні дослідження з розробки технологій продуктів переробки кореня чорної моркви та технологій макаронних виробів профілактичного призначення з використанням продуктів переробки; корені чорної моркви, що містять біологічно активні речовини. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii khlibobulochnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia, na osnovi zastosuvannia produktiv pererobky korenia chornoi morkvy, shcho mistiat kharchovi volokna. Obiekt doslidzhennia - tekhnolohiia vyrobnytstva khlibobulochnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia. Predmet doslidzhennia - khlibobulochni vyroby z netradytsiinoi inulinvmisnoi roslynnoi syrovyny. Vybir vykhidnoho syrovynnoho dzherela kompleksu kharchovykh volokon – chornoi morkvy obumovlenyi tsinnistiu khimichnoho skladu, shyrokoiu poshyrenistiu ta vysokoiu vrozhainistiu kultury na pivdni Ukrainy. Vkliuchennia v kharchovyi ratsion produktiv pererobky korenia chornoi morkvy, shcho mistiat inulin, pektyn ta klitkovynu, spryiatyme pokrashchenniu funktsii shlunkovo-kyshkovoho traktu ta dozvolyt zabezpechyty hipohlikemichnyi ta prebiotychnyi efekt. U zviazku z vyshchevykladenym, neobkhidno provesty kompleksni doslidzhennia z rozrobky tekhnolohii produktiv pererobky korenia chornoi morkvy ta tekhnolohii makaronnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia z vykorystanniam produktiv pererobky; koreni chornoi morkvy, shcho mistiat biolohichno aktyvni rechovyny.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectчорна моркваuk
dc.subjectchorna morkvauk
dc.subjectдослідженняuk
dc.subjectdoslidzhenniauk
dc.subjectхлібобулочні виробиuk
dc.subjectkhlibobulochni vyrobyuk
dc.subjectінуліновмісна сировинаuk
dc.subjectinulinovmisna syrovynauk
dc.subjectхарчові добавкиuk
dc.subjectkharchovi dobavkyuk
dc.subjectБАДиuk
dc.subjectBADyuk
dc.subjectвистоюванняuk
dc.subjectvystoiuvanniauk
dc.subjectвипіканняuk
dc.subjectvypikanniauk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjecttemperaturauk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва хлібобулочних виробів профілактичного призначення з використанням продуктів переробки чорної морквиuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva khlibobulochnykh vyrobiv profilaktychnoho pryznachennia z vykorystanniam produktiv pererobky chornoi morkvyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Яремко О.Ю..pdf1,58 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.