Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9247
Title: Сучасні аспекти контролю мікотоксинів у складі рослинної продукції в Україні
Other Titles: Suchasni aspekty kontroliu mikotoksyniv u skladi roslynnoi produktsii v Ukraini
Authors: Масюк, Дмитро Миколайович
Masjuk, D.
Masiuk, Dmytro
Masiuk, D. N.
Masiuk, D. M.
Masiuk, D.
Masyuk, D. N.
Masyuk, D. M.
Masyuk, D.
Masjuk, Dmytro
Єфімов, Валентин Геннадійович
Efimov, V.
Efimov, Valentyn
Efimov, V. G.
Yefimov, V.
Yefimov, Valentyn
Yefimov, V. G.
Yefimov, V. H.
Iefimov, V. G.
Jefimov, V. H.
Jefimov, V. G.
Jefimov, V.
Jefimov, Valentyn
Чумак, Владислав Олександрович
Chumak, Vladislav
Chumak, V.
Chumak, V. O.
Chumak, V. A.
Лановенко, А. В.
Lanovenko, A. V.
Keywords: імуноферментний аналіз
imunofermentnyi analiz
мікотоксини
mikotoksyny
якість продукції АПК
yakist produktsii APK
Issue Date: Oct-2023
Publisher: НУБіП України
Citation: Сучасні аспекти контролю мікотоксинів у складі рослинної продукції в Україні / Д. М. Масюк, В. Г. Єфімов, В. О. Чумак, А. В. Лановенко // Актуальні питання сьогодення та післявоєнного відновлення сільського господарства й екології: експертно-аналітичні складові формування продовольчої стратегії України : зб. матеріалів за підсумками наук.-практ. конф. з нагоди 20-річчя УЛЯБП АПК НУБіП України ( смт Чабани, 2 жовт. 2023 р. ) / НУБіП України. – Чабани, 2023. – С. 114-116. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9247.
Abstract: Запропоновані методичні рекомендації містять інформацію щодо відбору зразків продукції, відомості про реактиви та обладнання для визначення мікотоксинів, а також інтерпретацію результатів досліджень на рівні вимог щодо оформлення документації щодо вмісту мікотоксинів. Одержані дані свідчать, що найбільш контамінованим на мікотоксини зерном є кукурудза (37,1 % зразків), а основними забруднюючими факторами є трихотеценові мікотоксини – ДОН і Т-2 токсин. Zaproponovani metodychni rekomendatsii mistiat informatsiiu shchodo vidboru zrazkiv produktsii, vidomosti pro reaktyvy ta obladnannia dlia vyznachennia mikotoksyniv, a takozh interpretatsiiu rezultativ doslidzhen na rivni vymoh shchodo oformlennia dokumentatsii shchodo vmistu mikotoksyniv. Oderzhani dani svidchat, shcho naibilsh kontaminovanym na mikotoksyny zernom ye kukurudza (37,1 % zrazkiv), a osnovnymy zabrudniuiuchymy faktoramy ye trykhotetsenovi mikotoksyny – DON i T-2 toksyn.
Description: Масюк Дмитро Миколайович https://orcid.org/0000-0002-2800-2580 Єфімов Валентин Геннадійович https://orcid.org/0000-0002-4286-8567 Чумак Владислав Олександрович https://orcid.org/0000-0002-0140-3982
URI: http://quality.ua/wp-content/uploads/2023/10/zbirnik.mat_.konf_ulyabp_2023.pdf
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9247
Appears in Collections:Тези конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник.мат.конф_УЛЯБП_2023 (2)-114-116.pdf345,32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.