Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9247
Назва: | Сучасні аспекти контролю мікотоксинів у складі рослинної продукції в Україні |
Інші назви: | Suchasni aspekty kontroliu mikotoksyniv u skladi roslynnoi produktsii v Ukraini |
Автори: | Масюк, Дмитро Миколайович Masjuk, D. Masiuk, Dmytro Masiuk, D. N. Masiuk, D. M. Masiuk, D. Masyuk, D. N. Masyuk, D. M. Masyuk, D. Masjuk, Dmytro Єфімов, Валентин Геннадійович Efimov, V. Efimov, Valentyn Efimov, V. G. Yefimov, V. Yefimov, Valentyn Yefimov, V. G. Yefimov, V. H. Iefimov, V. G. Jefimov, V. H. Jefimov, V. G. Jefimov, V. Jefimov, Valentyn Чумак, Владислав Олександрович Chumak, Vladislav Chumak, V. Chumak, V. O. Chumak, V. A. Лановенко, А. В. Lanovenko, A. V. |
Ключові слова: | імуноферментний аналіз imunofermentnyi analiz мікотоксини mikotoksyny якість продукції АПК yakist produktsii APK |
Дата публікації: | жов-2023 |
Видавництво: | НУБіП України |
Бібліографічний опис: | Сучасні аспекти контролю мікотоксинів у складі рослинної продукції в Україні / Д. М. Масюк, В. Г. Єфімов, В. О. Чумак, А. В. Лановенко // Актуальні питання сьогодення та післявоєнного відновлення сільського господарства й екології: експертно-аналітичні складові формування продовольчої стратегії України : зб. матеріалів за підсумками наук.-практ. конф. з нагоди 20-річчя УЛЯБП АПК НУБіП України ( смт Чабани, 2 жовт. 2023 р. ) / НУБіП України. – Чабани, 2023. – С. 114-116. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9247. |
Короткий огляд (реферат): | Запропоновані методичні рекомендації містять інформацію щодо відбору зразків продукції, відомості про реактиви та обладнання для визначення мікотоксинів, а також інтерпретацію результатів досліджень на рівні вимог щодо оформлення документації щодо вмісту мікотоксинів. Одержані дані свідчать, що найбільш контамінованим на мікотоксини зерном є кукурудза (37,1 % зразків), а основними забруднюючими факторами є трихотеценові мікотоксини – ДОН і Т-2 токсин. Zaproponovani metodychni rekomendatsii mistiat informatsiiu shchodo vidboru zrazkiv produktsii, vidomosti pro reaktyvy ta obladnannia dlia vyznachennia mikotoksyniv, a takozh interpretatsiiu rezultativ doslidzhen na rivni vymoh shchodo oformlennia dokumentatsii shchodo vmistu mikotoksyniv. Oderzhani dani svidchat, shcho naibilsh kontaminovanym na mikotoksyny zernom ye kukurudza (37,1 % zrazkiv), a osnovnymy zabrudniuiuchymy faktoramy ye trykhotetsenovi mikotoksyny – DON i T-2 toksyn. |
Опис: | Масюк Дмитро Миколайович https://orcid.org/0000-0002-2800-2580 Єфімов Валентин Геннадійович https://orcid.org/0000-0002-4286-8567 Чумак Владислав Олександрович https://orcid.org/0000-0002-0140-3982 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://quality.ua/wp-content/uploads/2023/10/zbirnik.mat_.konf_ulyabp_2023.pdf https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9247 |
Розташовується у зібраннях: | Тези конференцій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Збірник.мат.конф_УЛЯБП_2023 (2)-114-116.pdf | 345,32 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.