Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10350
Назва: | Використання пробіотиків у годівлі птиці |
Інші назви: | Vykorystannia probiotykiv u hodivli ptytsi |
Автори: | Цап, Світлана Володимирівна Tsap, S. Tsap, Svitlana Tsap, S. V. Tsap, Svitlana V. Tsap, Svitlana Volodymyrivna Оріщук, Оксана Сергіївна Orishchuk, O. S. Orishchuk, O. |
Ключові слова: | годівля птиці hodivlia ptytsi пробіотики у годівлі probiotyky u hodivli курчата-бройлери kurchata-broilery |
Дата публікації: | чер-2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Цап С. В. Використання пробіотиків у годівлі птиці / С. В. Цап, О. С. Оріщук // Актуальні аспекти біології тварин, ветеринарної медицини та ветеринарно-санітарної експертизи : матеріали VІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. викладачів і здобувачів вищої освіти ( Дніпро, 7-8 черв. 2023 р. ) / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2023. – С. 110-111. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10350. |
Короткий огляд (реферат): | Встановлено, що періодичне застосування 3 % кормової добавки сприяє підвищенню перетравності поживних речовин корму та обмінних процесів в організмі птиці, що в результаті привело до збільшення середньодобових приростів живої маси птиці на 13,1 %, зниження витрат корму на приріст 1 кг живої маси на 12,6 % та дало змогу достовірно підвищути м’ясну продуктивність бройлерів: масу напівпатраної тушки – на 14,7 %, масу потрошеної тушки – на 14,0 %, масу їстівних м’язів – на 17,6 %. Найкращий економічний ефект (30,6 %) було отримано у годівлі бройлерів за періодичного (1–7, 15–21, 29–35 діб вирощування) введення 3 % пробіотичної кормової добавки у комбікорм. Vstanovleno, shcho periodychne zastosuvannia 3 % kormovoi dobavky spryiaie pidvyshchenniu peretravnosti pozhyvnykh rechovyn kormu ta obminnykh protsesiv v orhanizmi ptytsi, shcho v rezultati pryvelo do zbilshennia serednodobovykh pryrostiv zhyvoi masy ptytsi na 13,1 %, znyzhennia vytrat kormu na pryrist 1 kh zhyvoi masy na 12,6 % ta dalo zmohu dostovirno pidvyshchuty miasnu produktyvnist broileriv: masu napivpatranoi tushky – na 14,7 %, masu potroshenoi tushky – na 14,0 %, masu yistivnykh miaziv – na 17,6 %. Naikrashchyi ekonomichnyi efekt (30,6 %) bulo otrymano u hodivli broileriv za periodychnoho (1–7, 15–21, 29–35 dib vyroshchuvannia) vvedennia 3 % probiotychnoi kormovoi dobavky u kombikorm. |
Опис: | Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/bitstream/123456789/7774/1/2023-%d0%9c%d0%b0%d1%82._VII%d0%86_%d0%9c%d1%96%d0%b6%d0%bd._%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%84._%d0%90%d0%ba%d1%82%d1%83%d0%b0%d0%bb._%d0%b0%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d1%82.....%d0%94%d0%94%d0%90%d0%95%d0%a3_2023.pdf https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10350 |
Розташовується у зібраннях: | Тези конференцій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2023-Мат._VIIІ_Міжн._конф._Актуал._аспект.....ДДАЕУ_2023-110-111.pdf | 395,33 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.