Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10710
Назва: Assessment of the influence of socio-economic factors on the level of agro-food products
Інші назви: Оцінка впливу соціально-економічних факторів на рівень агропродовольчої продукції
Автори: Savchenko, Tetyana
Савченко, Тетяна
Honcharenko, Oksana
Гончаренко, Оксана Володимирівна
Nikoliuk, Olena
Ніколюк, Олена
Petrenko, Olga
Петренко, Ольга
Nuzhna, Svitlana
Нужна, Світлана Анатоліївна
Rodina, Olga
Родіна, Ольга Вікторівна
Ключові слова: agro-food products
агропродовольча продукція
agricultural enterprises
сільськогосподарські підприємства
consumption
споживання
model
модель
multifactorial regression model
багатофакторна регресійна модель
regions
регіони
socio-economic factors
соціально-економічні фактори
Дата публікації: 2024
Видавництво: Академія сільського господарства Університету Вітаутаса Великого, Литва
Бібліографічний опис: Tetyana Savchenko, Oksana Honcharenko, Olena Nikoliuk, Olga Petrenko, Svitlana Nuzhna, & Rodina, O. (2024). ASSESSMENT OF THE INFLUENCE OF SOCIO-ECONOMIC FACTORS ON THE LEVEL OF AGRO-FOOD PRODUCTS. Management Theory and Studies for Rural Business and Infrastructure Development, 46(3), 346–353. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10710
Короткий огляд (реферат): Using the methodology of correlation and regression analysis and statistical data of indicators of development of regions of Ukraine, the influence of socio-economic factors (as a factor variable) on the level of consumption of agro-food products (effective variable) is studied. Correlations between the level of consumption of agro-food products (poultry meat) and socio-economic factors in the regions of Ukraine have been established. An assessment of the quality of a multifactorial regression model between socio-economic factors and the volume of consumption of agro-food products (poultry meat) was carried out. The percentage range of fluctuations between the influence of socio-economic and other factors on the volume of consumption of agro-food products has been determined. It is proposed on the basis of assessment of the quality of the multifactorial regression model and the calculated coefficient of determination of the grouping of regions according to methodological approaches to clustering. As the main parameters for grouping, the value of the coefficient of determination is allocated and grouped into five models of regional development. The results of the conducted research are quite important for the processes of ensuring socio-economic security and the formation and implementation of regional development programs. За допомогою методології кореляційно-регресійного аналізу та статистичних даних показників розвитку регіонів України досліджено вплив соціально-економічних факторів (як факторної змінної) на рівень споживання агропродовольчої продукції (ефективна змінна). Встановлено кореляційні зв’язки між рівнем споживання агропродовольчої продукції (м’яса птиці) та соціально-економічними факторами в регіонах України. Проведено оцінку якості багатофакторної регресійної моделі між соціально-економічними факторами та обсягом споживання агропродовольчої продукції (м’яса птиці). Визначено відсотковий діапазон коливань впливу соціально-економічних та інших факторів на обсяг споживання агропродовольчої продукції. Запропоновано на основі оцінки якості багатофакторної регресійної моделі та розрахованого коефіцієнта детермінації групування регіонів за методичними підходами до кластеризації. В якості основних параметрів для групування виділено значення коефіцієнта детермінації та згруповано в п'ять моделей регіонального розвитку. Результати проведених досліджень є досить важливими для процесів забезпечення соціально-економічної безпеки та формування та реалізації програм регіонального розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://ejournals.vdu.lt/index.php/mtsrbid/article/view/5448
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10710
ISSN: eISSN 2345–0355
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Web of Science

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Assessment-of-the-Influence-of-SocioEconomic-Factors-on-the-Level-of-AgroFood-Products.pdf921,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.