Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10821
Назва: | Розробка технології нових видів сухих сніданків функціонального призначення |
Інші назви: | Rozrobka tekhnolohii novykh vydiv sukhykh snidankiv funktsionalnoho pryznachennia |
Автори: | Потьомкіна, Ольга Костянтинівна Potomkina, Olha Kostiantynivna |
Ключові слова: | вартість vartist сухі снанки sukhi snanky батончики batonchyky мюслі miusli асортимент asortyment якість yakist функціональні властивості funktsionalni vlastyvosti дослідження doslidzhennia ефективність efektyvnist |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Потьомкіна О. К. Розробка технології нових видів сухих сніданків функціонального призначення : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Потьомкіна Ольга Костянтинівна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10821. |
Короткий огляд (реферат): | Метою роботи є розробка технології виробництва та оцінка якості нових видів сухих сніданків функціонального призначення – мюслі-батончика. Об’єктом дослідження є технологічний процес виробництва та оцінка якості нових видів сухих сніданків функціонального призначення – мюслі-батончика. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини з якісними показниками отриманого продукту функціонального спрямування. Темп сучасного життя ставить багатьох в умови постійного дефіциту часу. Збільшується попит продукції, що відповідає вимогам швидкого харчування. Широке визнання з боку споживача отримали концентрати як сухих сніданків, які є продукти, готові до вживання, зазвичай, без додаткової кулінарної обробки, виготовлені із злакового зерна з спрямованими функціональними властивостями. В Україні популярність сухих сніданків зростає з кожним роком, їх вживає понад 40 % населення. Продукти сприяють збереженню та зміцненню здоров’я, попереджають захворювання, пов’язані з неправильним харчуванням та впливом шкідливих факторів. Разом про те асортимент таких товарів, зокрема вітчизняного виробництва, недостатній і потребує розширення з урахуванням потреб ринку. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii vyrobnytstva ta otsinka yakosti novykh vydiv sukhykh snidankiv funktsionalnoho pryznachennia – miusli-batonchyka. Obiektom doslidzhennia ye tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva ta otsinka yakosti novykh vydiv sukhykh snidankiv funktsionalnoho pryznachennia – miusli-batonchyka. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu funktsionalnoho spriamuvannia. Temp suchasnoho zhyttia stavyt bahatokh v umovy postiinoho defitsytu chasu. Zbilshuietsia popyt produktsii, shcho vidpovidaie vymoham shvydkoho kharchuvannia. Shyroke vyznannia z boku spozhyvacha otrymaly kontsentraty yak sukhykh snidankiv, yaki ye produkty, hotovi do vzhyvannia, zazvychai, bez dodatkovoi kulinarnoi obrobky, vyhotovleni iz zlakovoho zerna z spriamovanymy funktsionalnymy vlastyvostiamy. V Ukraini populiarnist sukhykh snidankiv zrostaie z kozhnym rokom, yikh vzhyvaie ponad 40 % naselennia. Produkty spryiaiut zberezhenniu ta zmitsnenniu zdorovia, poperedzhaiut zakhvoriuvannia, poviazani z nepravylnym kharchuvanniam ta vplyvom shkidlyvykh faktoriv. Razom pro te asortyment takykh tovariv, zokrema vitchyznianoho vyrobnytstva, nedostatnii i potrebuie rozshyrennia z urakhuvanniam potreb rynku. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10821 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Потьомкіна О. К..pdf | 1,33 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.