Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10832
Назва: Виробництво шоколадної пасти з солодовим наповнювачем
Інші назви: Production of chocolate paste with malt filler
Автори: Півоваров, Олександр Андрійович
Pivovarov, Oleksandr
Ковальова, Олена Сергіївна
Kovalova, Olena
Пугач, Андрій Миколайович
Puhach, Andrii
Кірьянова, Катерина Денисівна
Kirianova, Kateryna
Ключові слова: шоколадна паста
chocolate paste
солод гарбузовий
pumpkin malt
білки
proteins
амінокислоти
amino acids
здорове харчування
healthy food
Дата публікації: 2023
Видавництво: ДНУ “Український інститут науково-технічної експертизи та інформації”
Бібліографічний опис: Виробництво шоколадної пасти з солодовим наповнювачем / О. А. Півоваров, О. С. Ковальова, А. М. Пугач, К. Д. Кірьянова // Наука, технології, інновації. – 2023. – № 3(27). –С. 80-95. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10832
Короткий огляд (реферат): У статті наведено доцільність використання гарбузового солоду в процесі виготовлення шоколадної пасти. Новизна полягає у створенні інноваційного продукту зі збалансованим складом та ідеальним співвідношенням наповнювача (солоду гарбузового) до шоколадної маси. Розроблена рецептура має підвищену харчову цінність та високу якість, що підтверджують органолептичні показники. Унаслідок додавання гарбузового солоду підвищується вміст білка, клітковини й есенціальних речовин у шоколадній пасті. У ході експериментальних досліджень було з’ясовано кількісну наявність макро- і мікроелементів, білків, а також проаналізовано склад амінокислотного скору гарбузового солоду. Розроблений продукт рекомендовано до споживання особам, які дбають про власне здоров’я, людям, які хворіють на цукровий діабет, спортсменам, дітям і всім верствам населення загалом. - The work shows the expediency of using pumpkin malt in the production of chocolate paste. The novelty consists in the creation of an innovative product with a balanced composition and an ideal ratio of filler (pumpkin malt) to chocolate mass. The developed recipe has increased nutritional value and high quality, confirmed by organoleptic indicators. Due to the addition of pumpkin malt, the content of protein, fiber and essential substances in the chocolate paste increases. In the course of experimental research, the quantitative presence of macro- and micro-elements, proteins was determined, and the composition of the amino acid crust of pumpkin malt was analyzed. The developed product is recommended for consumption by people who take care of their health, people with diabetes, athletes, children and generally all segments of the population.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://nti.ukrintei.ua/?page_id=5184&lang=en
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10832
ISSN: ISSN 2520-6524
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.Стаття ВАК.pdf1,27 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.