Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10865
Назва: Харчове забезпечення руху ОУН і УПА на Закерзонні 1944–1947 рр.
Інші назви: Food supply of the OUN and UPA movement in Zakerzonnia region in 1944–1947
Автори: Прокопов, Вадим Юрійович
Prokopov, Vadym
Ключові слова: ОУН, УПА
OUN, UPA
харчування
nutrition
господарчий референт
economic referent
повсякдення
everyday life
Закерзоння
Zakerzonnia
повстанці
insurgents
Дата публікації: 2024
Видавництво: Асоціація науковців України
Бібліографічний опис: Прокопов В. Харчове забезпечення руху ОУН і УПА на Закерзонні 1944–1947 рр. В. Прокопов // Актуальні питання у сучасній науці. – 2024. – № 5(23). – С. 1203-1217. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10865
Короткий огляд (реферат): Стаття досліджує культуру харчування, як повсякденної практики здобуття та вживання їжі, вояків Української повстанської армії (УПА) та Організації українських націоналістів (ОУН) в окремому регіоні Закерзоння. Мета статті – проаналізувати харчове забезпечення учасників руху ОУН і УПА на Закерзонні 1944–1947 рр. Автор коротко характеризує історіографію питання харчування в УПА. Як висновок автор підкреслює, що перебування на підпільній війні змінювало ставлення до їжі як такої, зміщувало особисті смаки, коли перед учасниками війни поставала проблема майже відсутності належного і якісного харчування. Аналізуючи харчове меню членів ОУН і УПА автор виділяє звичайний сільський раціон харчування, польову кухню та екстремальні прийоми їжі в тривалих бойових умовах The article explores the food culture, as part of the daily practice of obtaining and consuming food, of the soldiers of the Ukrainian Insurgent Army (UPA) and the Organization of Ukrainian Nationalists (OUN) in a specific region of Zakerzonnia. The aim of the article is to analyze the food supply for the participants of the OUN and UPA movement in Zakerzonnia from 1944 to 1947. The author briefly outlines the historiography of the issue of food in the UPA. In conclusion, the author emphasizes that being engaged in an underground war altered the attitude towards food itself, shifting personal tastes as the problem of nearly complete lack of proper and quality nutrition confronted the participants in the war. By analyzing the dietary menu of the OUN and UPA members, the author distinguishes between the typical rural diet, field kitchen practices, and extreme food solutions in prolonged combat conditions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10865
ISSN: ISSN: 2786-6300 print
http://perspectives.pp.ua/index.php/sn/article/view/11510
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття 4.pdf17,87 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.