Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10971
Назва: Мodern food biotechnology : main problems and prospects
Інші назви: Сучасна харчова біотехнологія : основні проблеми та перспективи
Автори: Pryshedko, Vladimir M.
Pryshedko, V. M.
Pryshedko, V.
Prishedko, V.
Pryshed’ko, Vladimir
Pryshedko, Volodymyr
Пришедько, Володимир Михайлович
Belay, Leonid
Бєлай, Леонід Юрійович
Ключові слова: rational nutrition
раціональне харчування
food biotechnology
харчова біотехнологія
technology of production and processing of livestock products
технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
processing of livestock waste
переробка відходів тваринництва
meat industry
м’ясна промисловість
dairy industry
молочна промисловість
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”
Бібліографічний опис: Pryshedko V. Мodern food biotechnology : main problems and prospects // V. Pryshedko, L. Belay // Current trends in scientific research development : Proceedings of V International Scientific and Practical Conference ( Boston, Desember 12-14, 2024 ) / Scientific Publishing Center “Sci-conf.com.ua”. – Boston, USA, 2024. – Р. 62-70. – URI : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10971.
Короткий огляд (реферат): The article provides an analysis of the current state and prospects for the development of food biotechnology in the field of production and processing of livestock products and their importance in ensuring food security and health of the population in Ukraine and the world. It was determined that the following priority areas in this area are: increasing food safety; development of the theory and practice of personalized nutrition; creation of specialized food products with increased biological value and accessibility of components. In biotechnology today, microbial synthesis of biologically active substances is actively developing, the potential of any biological raw material, including secondary, is being used more fully. The steady development of food biotechnology is due to modern global challenges and is aimed at improving health through nutrition, the most efficient use of available natural resources and environmental protection. У статті наведено аналіз сучасного стану та перспектив розвитку харчової біотехнології у галузі виробництва і переробки продукції тваринництва та їх значення у забезпеченні продовольчої безпеки та здоров’я населення в Україні та світі. Визначено, що пріоритетними напрямками у цій галузі є наступні: підвищення безпеки їжі; розвиток теорії та практики персоналізованого харчування; створення спеціалізованих харчових продуктів підвищеної біологічної цінності та доступності компонентів. У біотехнології сьогодні активно розвивається мікробний синтез біологічно активних речовин, повноцінніше використовується потенціал будь-якої біологічної сировини, у тому числі вторинної. Неухильний розвиток харчової біотехнології зумовлений сучасними світовими викликами та спрямований на покращення здоров'я через харчування, максимально ефективного використання наявних природних ресурсів та збереження навколишнього середовища.
Опис: Пришедько Володимир Михайлович https://orcid.org/0000-0002-7324-5458
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://sci-conf.com.ua/v-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-current-trends-in-scientific-research-development-12-14-12-2024-boston-ssha-arhiv/
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10971
ISBN: 978-1-73981-122-8
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
збірник CURRENT-TRENDS-IN-SCIENTIFIC-RESEARCH-DEVELOPMENT-12-14.12.24 (1) (1)-62-70.pdf447,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.