Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11576
Назва: | Удосконалення технології виробництва продукції гусівництва в умовах фермерського господарства «Монстера» Кам'янського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii husivnytstva v umovakh fermerskoho hospodarstva «Monstera» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Повша, Костянтин Сергійович Povsha, Kostiantyn Serhiiovych |
Ключові слова: | м’ясна продуктивність молодняку гусей miasna produktyvnist molodniaku husei гуси великої сірої породи husy velykoi siroi porody гусівництво husivnytstvo |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Повша К. С. Удосконалення технології виробництва продукції гусівництва в умовах фермерського господарства «Монстера» Кам'янського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Повша Костянтин Сергійович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Біотехнологічний ф-т , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2024. – 72 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11576. |
Короткий огляд (реферат): | В роботі наведені дані щодо впливу кормової добавки «Міколад» на мʼясну продуктивність молодняку гусей великої сірої породи на відгодівлі. Використання кормової добавки з метою нейтралізації токсичних речовин дало змогу покращити ріст та розвиток гусей дослідної групи. Так, їх жива маса в 10-денному віці була вищою, відносно контролю, на 5,6, а 60-денному на 8,7 %. Введення «Міколаду» до раціону гусей в кількості 2 % дало можливість збільшити їх передзабійну живу масу на 8,7 %. Вона становила 4620,0 г проти 4250,0 г у контролю. Маса напівпотрошеної і потрошеної тушки молодняку дослідної групи була більшою на 10,2 та 13,1 % відповідно. Він також домінував за загальною масою м’язової тканини, масою грудних та стегнових мʼязів над контролем відповідно на 22,5 та 39,6 %. Використання кормової добавки в кількості 2 % дало можливість підвищити збереженість молодняку дослідної групи до рівня 98 проти 92 % у контролі. Загальна виручка, отримана від реалізації відгодівельного молодняку в забійній масі з урахуванням збереженості становила 25514,3 грн., що на 3765,5 грн. більше ніж в контролі. V roboti navedeni dani shchodo vplyvu kormovoi dobavky «Mikolad» na mʼiasnu produktyvnist molodniaku husei velykoi siroi porody na vidhodivli. Vykorystannia kormovoi dobavky z metoiu neitralizatsii toksychnykh rechovyn dalo zmohu pokrashchyty rist ta rozvytok husei doslidnoi hrupy. Tak, yikh zhyva masa v 10-dennomu vitsi bula vyshchoiu, vidnosno kontroliu, na 5,6, a 60-dennomu na 8,7 %. Vvedennia «Mikoladu» do ratsionu husei v kilkosti 2 % dalo mozhlyvist zbilshyty yikh peredzabiinu zhyvu masu na 8,7 %. Vona stanovyla 4620,0 h proty 4250,0 h u kontroliu. Masa napivpotroshenoi i potroshenoi tushky molodniaku doslidnoi hrupy bula bilshoiu na 10,2 ta 13,1 % vidpovidno. Vin takozh dominuvav za zahalnoiu masoiu miazovoi tkanyny, masoiu hrudnykh ta stehnovykh mʼiaziv nad kontrolem vidpovidno na 22,5 ta 39,6 %. Vykorystannia kormovoi dobavky v kilkosti 2 % dalo mozhlyvist pidvyshchyty zberezhenist molodniaku doslidnoi hrupy do rivnia 98 proty 92 % u kontroli. Zahalna vyruchka, otrymana vid realizatsii vidhodivelnoho molodniaku v zabiinii masi z urakhuvanniam zberezhenosti stanovyla 25514,3 hrn., shcho na 3765,5 hrn. bilshe nizh v kontroli. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11576 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Повша К. С..pdf | 563,89 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.