Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11899
Назва: Реалізація господарсько-цінних ознак сортів пшениці озимої в умовах нестабільного зволоження
Інші назви: Realization of winter wheat varieties agriculture-valuable traits under unstable moisture conditions
Автори: Хорошун, Іван Віталійович
Khoroshun, Ivan
Назаренко, Микола Миколайович
Nazarenko, Mykola
Ключові слова: пшениця озима
winter wheat
сорт
variety
якість зерна
grain quality
врожайність
yield
Дата публікації: 2024
Видавництво: Інститут кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України
Бібліографічний опис: Хорошун І. В. Реалізація господарсько-цінних ознак сортів пшениці озимої в умовах нестабільного зволоження / І. В. Хорошун, М. М. Назаренко // Аграрні інновації. – 2024. – № 25. – C. 139-143. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11899
Короткий огляд (реферат): Сорти ЗУ Траско та Яліта формують врожайність за рахунок гарно розвиненого головного колосу, сорти Вагома та Балагура мають перевагу через вищу продуктивну кущистість. Встановлено дів механізми формування високої врожайності, але обов’язковою компонентою є вища МТЗ. Сорт Балагура формує і високу продуктивність та задовільну якість. Вагома та ЗУ Траско високу продуктивність та задовільну якість. За компонентами запасних білків зерна позитивно виділилися по високомолекулярним глютенінам сорти Вагома, Вірність, Ейфорія, ЗУ Траско, Яліта (вищий вміст), по низькомолекулярним сорти Вигода Одеська, Ейфорія (нижчий вміст) та по гліадинам сорти Плеяда та ПС ТАШАНЬ (вищий вміст). Varieties ZU Trasko and Yalita form productivity due to a well-developed main spike, varieties Vahoma and Balahura have an advantage due to higher productive bushiness. Mechanisms for the formation of high yields have been established, but a higher WTG is a mandatory component. The variety Balahura forms both high productivity and higher quality, Vahoma and ZU Trasko high productivity and satisfactory quality. According to the components of reserve proteins, the varieties of Vahoma, Virnist, Euphoria, ZU Trasko, Yalita (higher content) stood out positively for high molecular weight glutenins, for low molecular weight varieties Vyhoda Odeska, Euphoria (lower content) and for gliadins varieties Pleyada and PS TASHAN (higher content).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://agrarian-innovations.izpr.ks.ua/index.php/agrarian/issue/archive
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11899
ISSN: ISSN: 2709-4405 (Print)
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4 (1).pdf316,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.