Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11969
Назва: Дослідження спрацьованості дійної гуми доїльного апарату з урахуванням теорії старіння на основі плоскої задачі
Інші назви: Doslidzhennia spratsovanosti diinoi humy doilnoho aparatu z urakhuvanniam teorii starinnia na osnovi ploskoi zadachi
Автори: Алієв, Ельчин Бахтияр огли
Aliiev, Elchyn
Ключові слова: доїльне обладнання
doilne obladnannia
дійна гума
diina huma
теорія старіння
teoriia starinnia
плоска задача
ploska zadacha
Дата публікації: 2010
Видавництво: Інститут механізації тваринництва НААН України
Бібліографічний опис: Алієв Е. Дослідження спрацьованості дійної гуми доїльного апарату з урахуванням теорії старіння на основі плоскої задачі // Е. Алієв // Механізація, екологізація та конвертація біосировини у тваринництві: зб. наук. пр. ІМТ НААН – Запоріжжя, 2010. – Вип. 1(5,6). – С.233-242. Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11969
Короткий огляд (реферат): Незважаючи на досить високий рівень розвитку доїльної техніки і молочного обладнання для комплектації сучасних потокових ліній доїння, якість одержуваного молока залишається незадовільною. Це пов'язане з значним технологічним впливом на мікроструктуру молока. В процесі видоювання, транспортування по комунікаціях сучасних доїльних установок, накопичення та перекачування молоко піддається сукупному впливу гідромеханічних, біологічних та аераційних факторів. Це призводить до зміни дисперсного складу молочного жиру і структури оболонок жирових кульок, підвищення вмісту вільних жирних кислот, дезагрегатації казеїнових міцел, піноутворення, утворення масляних конгломератів, зростання бактеріального забруднення та вакуумного випаровування нативної вологи і, як наслідок, до погіршення якості продуктів переробки молока. Відхилення техніко-технологічних параметрів доїльного обладнання та ветеринарно-санітарних вимог від регламентованих підвищує ризик погіршення стану худоби та, відповідно, зниження якості отримуваного молока. Nezvazhaiuchy na dosyt vysokyi riven rozvytku doilnoi tekhniky i molochnoho obladnannia dlia komplektatsii suchasnykh potokovykh linii doinnia, yakist oderzhuvanoho moloka zalyshaietsia nezadovilnoiu. Tse poviazane z znachnym tekhnolohichnym vplyvom na mikrostrukturu moloka. V protsesi vydoiuvannia, transportuvannia po komunikatsiiakh suchasnykh doilnykh ustanovok, nakopychennia ta perekachuvannia moloko piddaietsia sukupnomu vplyvu hidromekhanichnykh, biolohichnykh ta aeratsiinykh faktoriv. Tse pryzvodyt do zminy dyspersnoho skladu molochnoho zhyru i struktury obolonok zhyrovykh kulok, pidvyshchennia vmistu vilnykh zhyrnykh kyslot, dezahrehatatsii kazeinovykh mitsel, pinoutvorennia, utvorennia maslianykh konhlomerativ, zrostannia bakterialnoho zabrudnennia ta vakuumnoho vyparovuvannia natyvnoi volohy i, yak naslidok, do pohirshennia yakosti produktiv pererobky moloka. Vidkhylennia tekhniko-tekhnolohichnykh parametriv doilnoho obladnannia ta veterynarno-sanitarnykh vymoh vid rehlamentovanykh pidvyshchuie ryzyk pohirshennia stanu khudoby ta, vidpovidno, znyzhennia yakosti otrymuvanoho moloka.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11969
ISSN: 2075-1591
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stat_3.pdf1,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.