Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12347
Назва: Обґрунтування технології отримання концентрату з ягід брусниці
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii otrymannia kontsentratu z yahid brusnytsi
Автори: Зеленько, Ігор Олександрович
Zelenko, Ihor Oleksandrovych
Ключові слова: отримання концентрату
otrymannia kontsentratu
брусниця
brusnytsia
ягоди
yahody
сублімований порошок
sublimovanyi poroshok
вітаміни
vitaminy
функціональні властивості
funktsionalni vlastyvosti
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Зеленько І. О. Обґрунтування технології отримання концентрату з ягід брусниці : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Зеленько Ігор Олександрович; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12347
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження – технологія переробки ягід брусниці шляхом отримання порошкового концентрату. Предмет дослідження – зв’язок показників якості ягід брусниці та вплив застосування ферментного препарату на характеристику сублімованого порошку ягід брусниці за хімічним та гранулометричним складом, органолептичними показниками якості. Метою роботи є експериментальне обґрунтування та розробка технологічних рішень для переробки ягід брусниці шляхом отримання порошкового концентрату та його застосування для підвищення харчової цінності продуктів харчування та як джерела природних барвників, консервантів та антиоксидантів. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia pererobky yahid brusnytsi shliakhom otrymannia poroshkovoho kontsentratu. Predmet doslidzhennia – zviazok pokaznykiv yakosti yahid brusnytsi ta vplyv zastosuvannia fermentnoho preparatu na kharakterystyku sublimovanoho poroshku yahid brusnytsi za khimichnym ta hranulometrychnym skladom, orhanoleptychnymy pokaznykamy yakosti. Metoiu roboty ye eksperymentalne obgruntuvannia ta rozrobka tekhnolohichnykh rishen dlia pererobky yahid brusnytsi shliakhom otrymannia poroshkovoho kontsentratu ta yoho zastosuvannia dlia pidvyshchennia kharchovoi tsinnosti produktiv kharchuvannia ta yak dzherela pryrodnykh barvnykiv, konservantiv ta antyoksydantiv.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12347
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Зеленько І. О..pdf1,27 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.