Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12408
Назва: Аналіз технології нагулу товарного коропа Cyprinus carpio у приватному акціонерному товаристві «Петриківський рибгосп» Дніпровського району Дніпропетровської області
Інші назви: Analiz tekhnolohii nahulu tovarnoho koropa Cyprinus carpio u pryvatnomu aktsionernomu tovarystvi «Petrykivskyi rybhosp» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Яцик, П. Д.
Yatsyk, Pavlo
Ключові слова: рибопродуктивність ставів
ryboproduktyvnist staviv
риба
ryba
фітопланктон
fitoplankton
зоопланктон
zooplankton
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Яцик П. Д. Аналіз технології нагулу товарного коропа Cyprinus carpio у приватному акціонерному товаристві «Петриківський рибгосп» Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 207 , Водні біоресурси та аквакультура / Яцик П. Д. ; наук. керівник Поротікова І. І. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. водних біоресурсів та аквакультури. – Дніпро, 2025. – 59 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12408.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота висвітлена в основних розділах: вступу, огляду літератури, умов проведення досліджень, матеріалів та методів виконання роботи, власних результатів досліджень. Було проведено власні дослідження, які висвітлені в четвертому розділі власних досліджень. Було детально проаналізовано технології нагулу товарного коропа Cyprinus carpio у приватному акціонерному товаристві «Петриківський рибгосп» Дніпровського району Дніпропетровської області. Вивчали фізико-хімічні властивості води в ставах, температурний режим нагульних ставків, який має виражену сезонну динаміку, що суттєво впливає на продуктивність рибництва. Найвищі температури води спостерігаються в липні–серпні (до 24–25 °C), що є оптимальним для інтенсивного росту коропа, оскільки при температурі 20–24 °C прискорюються метаболічні процеси, покращується засвоєння корму, а приріст маси може досягати 15–20 г/добу. Також було досліджено екосистему виростних ставків ПрАТ «Петриківський рибгосп», характеризується багатою трофічною базою, що забезпечує молодь коропа (Cyprinus carpio) природним кормом. Рибопродуктивність склала 25,7–30 ц/га, що відповідає високим показникам для ставового рибництва. Витрати корму становили 2,01–2,25 одиниць на 1 кг приросту, що вказує на ефективність комбінації природного та штучного годування. Від двограмової молоди отримано цьоголіток масою 25,6–34,5 г при рибопродуктивності 25,67–30,2 ц/га. The qualification work is structured into main sections: introduction, literature review, research conditions, materials and methods, and own research results. Original research is presented in the fourth section on own findings. The technology for rearing commercial carp Cyprinus carpio at PrAT "Petrykivskyi Rybhosp" in Dnipro District, Dnipropetrovsk Region was thoroughly analyzed. The physico-chemical properties of water in the ponds and the temperature regime of rearing ponds, which exhibits pronounced seasonal dynamics significantly affecting fishery productivity, were studied. The highest water temperatures are observed in July–August (up to 24–25 °C), which are optimal for intensive carp growth, as temperatures of 20–24 °C accelerate metabolic processes, improve feed assimilation, and allow for a weight gain of 15–20 g/day. The ecosystem of the grow-out ponds at PrAT "Petrykivskyi Rybhosp" was also investigated, characterized by a rich trophic base that provides juvenile carp (Cyprinus carpio) with natural feed. Fish productivity reached 25.7–30 t/ha, corresponding to high indicators for pond aquaculture. Feed conversion ratios ranged from 2.01–2.25 units per 1 kg of weight gain, indicating the efficiency of combining natural and artificial feeding. From two-gram juveniles, fingerlings with a weight of 25.6–34.5 g were obtained, achieving a fish productivity of 25.67–30.2 t/ha.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12408
Розташовується у зібраннях:Кафедра водних біоресурсів та аквакультури. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Яцик П. Д..pdf850,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.