Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12418
Назва: | Технологія виробництва молока корів у фермерькому господарстві «Юран» Самарівського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Tekhnolohiia vyrobnytstva moloka koriv u fermerkomu hospodarstvi «Iuran» Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Білошапка, Олександр Сергійович Biloshapka, Oleksandr Serhiiovych |
Ключові слова: | скотарство skotarstvo виробництво молока vyrobnytstvo moloka молочні корови molochni korovy |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Білошапка О. С. Технологія виробництва молока корів у фермерькому господарстві «Юран» Самарівського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Білошапка Олександр Сергійович ; наук. керівник Лесновська О. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2025. – 50 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12418. |
Короткий огляд (реферат): | Скотарство перебуває в досить складних умовах, адже через військові дії та нестабільність постачання кормових ресурсів дуже важко підтримувати відповідний рівень виробництва молока. Дійне стадо фермерського господарства представлено 176 коровами різного фізіологічного стану, з них 65,0 % української чорно-рябої молочної і 35,0 % червоної молочної породи. Кількість первісток становить 16,5 %. Господарство надає відповідної уваги вирощуванню ремонтних телиць для оновлення дійного стада. Важать новонароджені телички 31,2 та 29,5 кг в розрізі порід. Приріст їх живої маси за рік – 224,1 кг та 223,0 кг. Тварин осіменяють при вазі 385,5 кг. Вихід телят становить 85,5 %. Середня тривалість лактації у корів складає 300,8 та 284,6 днів в розрізі порід. Корови української чорно-рябої молочної породи більш продуктивніші, починаючи вже з першої лактації, однак тварини червоної молочної породи мають непогані показники якісного складу молока. За економічними розрахунками вигідно утримувати корів третьої лактації, так як до цього часу рівень продуктивності корів зростає, потім поступово знижується. Робота виконана на 50 сторінках, містить 11 таблиць та 5 рисунків. Використані джерела літератури – 38. Cattle breeding is in quite difficult conditions, because due to military operations and the instability of the supply of feed resources, it is very difficult to maintain an appropriate level of milk production. The farm's active herd is represented by 176 cows of various physiological conditions, of which 65.0% are Ukrainian black-and-white dairy and 35.0% are red dairy. The number of first-born cows is 16.5%. The farm pays due attention to raising replacement heifers to renew the dairy herd. Newborn heifers weigh 31.2 and 29.5 kg depending on the breed. Their live weight gain per year is 224.1 kg and 223.0 kg. Animals are inseminated at a weight of 385.5 kg. The calf yield is 85.5%. The average duration of lactation in cows is 300.8 and 284.6 days depending on the breed. Cows of the Ukrainian black-and-white dairy breed are more productive, starting from the first lactation, but animals of the red dairy breed have good indicators of the qualitative composition of milk. According to economic calculations, it is profitable to keep cows of the third lactation, since by this time the level of productivity of cows increases, then gradually decreases. The work is completed on 50 pages, contains 11 tables and 5 figures. The sources of literature used are 38. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12418 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Білошапка О. С..pdf | 764,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.