Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12469
Назва: Технологія виробництва свинини у селянсько-фермерському господарстві «Лад» Синельниківського району Дніпропетровської області
Інші назви: Tekhnolohiia vyrobnytstva svynyny u seliansko-fermerskomu hospodarstvi «Lad» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Скрипник, Д. Р.
Skrypnyk, D. R.
Ключові слова: відгодівля
fattening
свині
pigs
порода
breed
відгодівля
fattening
свиноматки
sows
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Скрипник Д. Р. Технологія виробництва свинини у селянсько-фермерському господарстві «Лад» Синельниківського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Скрипник Д. Р. ; наук. керівник Литвищенко Л. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2025. – 60 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12469.
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота на здобуття ступеня бакалавра викладена на 60 сторінках друкованого тексту, містить 18 таблиць 31 джерело літератури. Структура роботи включає п’ять розділів: вступ, аналітичний огляд наукових джерел, опис матеріалів, умов і методик проведення досліджень, результати власних спостережень, аналіз екологічних наслідків виробництва свинини, охорону праці, висновки та виробничі пропозиції, а також список використаної літератури. На основі досліджень щодо оптимізації технологічного процесу виробництва свинини із застосуванням енергоощадних технологій шляхом перепланування та модернізації інфраструктури відгодівельного комплексу сформульовано конкретні висновки й рекомендації для підприємства. У розділі, присвяченому огляду літератури, висвітлюються сучасні тенденції розвитку свинарства в Україні, особливості виробництва свинини у спеціалізованих господарствах, а також методи відгодівлі свиней. Третій розділ містить характеристику господарства, в якому проводилось дослідження, з аналізом системи свинарства, показників відгодівлі, організації годівлі та утримання тварин. Четвертий розділ присвячено екологічним аспектам виробництва свинини, п’ятий – заходам з охорони праці. The structure of the work includes five sections: introduction, analytical review of scientific sources, description of materials, conditions and methods of conducting research, results of own observations, analysis of environmental consequences of pork production, labor protection, conclusions and production proposals, as well as a list of used literature. Based on research on optimization of the technological process of pork production using energy-saving technologies by redesigning and modernizing the infrastructure of the fattening complex, specific conclusions and recommendations for the enterprise are formulated. The section devoted to the literature review highlights current trends in the development of pig farming in Ukraine, features of pork production in specialized farms, as well as methods of fattening pigs. The third section contains a description of the farm where the research was conducted, with an analysis of the pig farming system, fattening indicators, feeding organization and animal housing. The fourth section is devoted to environmental aspects of pork production, the fifth to labor protection measures.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12469
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Скрипник Д. Р..pdf545,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.