Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617
Назва: Проєкт цеху з виробництва олії лляної
Інші назви: Proiekt tsekhu z vyrobnytstva olii llianoi
Автори: Мирний, Максим Олегович
Myrnyi, Maksym Olehovych
Ключові слова: льон олійний
lon oliinyi
лляна олія
lliana oliia
харчова промисловість
kharchova promyslovist
холодне пресування
kholodne presuvannia
гаряче пресування
hariache presuvannia
макуха
makukha
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Мирний М. О. Проєкт цеху з виробництва олії лляної : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Мирний Максим Олегович; наук. керівник Сова Наталія; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження – технологія виробництва лляної олії. Предмет дослідження – зв’язок показників якості лляної олії та технологічних параметрів процесу її виробництва. Метою роботи є обґрунтування та розроблення енергоефективної технології виробництва лляної олії з урахуванням особливостей сировини, вимог до якості продукції, технічних параметрів обладнання та економічної доцільності виробництва. У роботі висвітлено особливості виробництва олії з насіння льону олійного, зокрема порівняно технології пресування й екстракції за якістю та виходом продукту. Розглянуто підготовку сировини, конструкцію шнекових пресів, енергетичні та водні витрати, що впливають на ефективність процесу. Обґрунтовано принципи планування цеху з урахуванням безперервності виробництва, охорони праці та автоматизації. Економічний розрахунок підтверджує прибутковість виробництва з рентабельністю 15,2 % і прибутком 2795 грн/т сировини. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva llianoi olii. Predmet doslidzhennia – zviazok pokaznykiv yakosti llianoi olii ta tekhnolohichnykh parametriv protsesu yii vyrobnytstva. Metoiu roboty ye obgruntuvannia ta rozroblennia enerhoefektyvnoi tekhnolohii vyrobnytstva llianoi olii z urakhuvanniam osoblyvostei syrovyny, vymoh do yakosti produktsii, tekhnichnykh parametriv obladnannia ta ekonomichnoi dotsilnosti vyrobnytstva. U roboti vysvitleno osoblyvosti vyrobnytstva olii z nasinnia lonu oliinoho, zokrema porivniano tekhnolohii presuvannia y ekstraktsii za yakistiu ta vykhodom produktu. Rozghlianuto pidhotovku syrovyny, konstruktsiiu shnekovykh presiv, enerhetychni ta vodni vytraty, shcho vplyvaiut na efektyvnist protsesu. Obgruntovano pryntsypy planuvannia tsekhu z urakhuvanniam bezperervnosti vyrobnytstva, okhorony pratsi ta avtomatyzatsii. Ekonomichnyi rozrakhunok pidtverdzhuie prybutkovist vyrobnytstva z rentabelnistiu 15,2 % i prybutkom 2795 hrn/t syrovyny.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мирний М. О..pdf2,86 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.