Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
                
    
    https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617| Назва: | Проєкт цеху з виробництва олії лляної | 
| Інші назви: | Proiekt tsekhu z vyrobnytstva olii llianoi | 
| Автори: | Мирний, Максим Олегович Myrnyi, Maksym Olehovych  | 
| Ключові слова: | льон олійний lon oliinyi лляна олія lliana oliia харчова промисловість kharchova promyslovist холодне пресування kholodne presuvannia гаряче пресування hariache presuvannia макуха makukha  | 
| Дата публікації: | 2025 | 
| Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | 
| Бібліографічний опис: | Мирний М. О. Проєкт цеху з виробництва олії лляної : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Мирний Максим Олегович; наук. керівник Сова Наталія; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617 | 
| Короткий огляд (реферат): | Об’єкт дослідження – технологія виробництва лляної олії. Предмет дослідження – зв’язок показників якості лляної олії та технологічних параметрів процесу її виробництва. Метою роботи є обґрунтування та розроблення енергоефективної технології виробництва лляної олії з урахуванням особливостей сировини, вимог до якості продукції, технічних параметрів обладнання та економічної доцільності виробництва. У роботі висвітлено особливості виробництва олії з насіння льону олійного, зокрема порівняно технології пресування й екстракції за якістю та виходом продукту. Розглянуто підготовку сировини, конструкцію шнекових пресів, енергетичні та водні витрати, що впливають на ефективність процесу. Обґрунтовано принципи планування цеху з урахуванням безперервності виробництва, охорони праці та автоматизації. Економічний розрахунок підтверджує прибутковість виробництва з рентабельністю 15,2 % і прибутком 2795 грн/т сировини. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva llianoi olii. Predmet doslidzhennia – zviazok pokaznykiv yakosti llianoi olii ta tekhnolohichnykh parametriv protsesu yii vyrobnytstva. Metoiu roboty ye obgruntuvannia ta rozroblennia enerhoefektyvnoi tekhnolohii vyrobnytstva llianoi olii z urakhuvanniam osoblyvostei syrovyny, vymoh do yakosti produktsii, tekhnichnykh parametriv obladnannia ta ekonomichnoi dotsilnosti vyrobnytstva. U roboti vysvitleno osoblyvosti vyrobnytstva olii z nasinnia lonu oliinoho, zokrema porivniano tekhnolohii presuvannia y ekstraktsii za yakistiu ta vykhodom produktu. Rozghlianuto pidhotovku syrovyny, konstruktsiiu shnekovykh presiv, enerhetychni ta vodni vytraty, shcho vplyvaiut na efektyvnist protsesu. Obgruntovano pryntsypy planuvannia tsekhu z urakhuvanniam bezperervnosti vyrobnytstva, okhorony pratsi ta avtomatyzatsii. Ekonomichnyi rozrakhunok pidtverdzhuie prybutkovist vyrobnytstva z rentabelnistiu 15,2 % i prybutkom 2795 hrn/t syrovyny. | 
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617 | 
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій.  Бакалаври | 
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Мирний М. О..pdf | 2,86 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити | 
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
