Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМирний, Максим Олегович-
dc.contributor.authorMyrnyi, Maksym Olehovych-
dc.date.accessioned2025-09-25T06:39:58Z-
dc.date.available2025-09-25T06:39:58Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationМирний М. О. Проєкт цеху з виробництва олії лляної : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Мирний Максим Олегович; наук. керівник Сова Наталія; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12617-
dc.description.abstractОб’єкт дослідження – технологія виробництва лляної олії. Предмет дослідження – зв’язок показників якості лляної олії та технологічних параметрів процесу її виробництва. Метою роботи є обґрунтування та розроблення енергоефективної технології виробництва лляної олії з урахуванням особливостей сировини, вимог до якості продукції, технічних параметрів обладнання та економічної доцільності виробництва. У роботі висвітлено особливості виробництва олії з насіння льону олійного, зокрема порівняно технології пресування й екстракції за якістю та виходом продукту. Розглянуто підготовку сировини, конструкцію шнекових пресів, енергетичні та водні витрати, що впливають на ефективність процесу. Обґрунтовано принципи планування цеху з урахуванням безперервності виробництва, охорони праці та автоматизації. Економічний розрахунок підтверджує прибутковість виробництва з рентабельністю 15,2 % і прибутком 2795 грн/т сировини. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva llianoi olii. Predmet doslidzhennia – zviazok pokaznykiv yakosti llianoi olii ta tekhnolohichnykh parametriv protsesu yii vyrobnytstva. Metoiu roboty ye obgruntuvannia ta rozroblennia enerhoefektyvnoi tekhnolohii vyrobnytstva llianoi olii z urakhuvanniam osoblyvostei syrovyny, vymoh do yakosti produktsii, tekhnichnykh parametriv obladnannia ta ekonomichnoi dotsilnosti vyrobnytstva. U roboti vysvitleno osoblyvosti vyrobnytstva olii z nasinnia lonu oliinoho, zokrema porivniano tekhnolohii presuvannia y ekstraktsii za yakistiu ta vykhodom produktu. Rozghlianuto pidhotovku syrovyny, konstruktsiiu shnekovykh presiv, enerhetychni ta vodni vytraty, shcho vplyvaiut na efektyvnist protsesu. Obgruntovano pryntsypy planuvannia tsekhu z urakhuvanniam bezperervnosti vyrobnytstva, okhorony pratsi ta avtomatyzatsii. Ekonomichnyi rozrakhunok pidtverdzhuie prybutkovist vyrobnytstva z rentabelnistiu 15,2 % i prybutkom 2795 hrn/t syrovyny.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectльон олійнийuk
dc.subjectlon oliinyiuk
dc.subjectлляна оліяuk
dc.subjectlliana oliiauk
dc.subjectхарчова промисловістьuk
dc.subjectkharchova promyslovistuk
dc.subjectхолодне пресуванняuk
dc.subjectkholodne presuvanniauk
dc.subjectгаряче пресуванняuk
dc.subjecthariache presuvanniauk
dc.subjectмакухаuk
dc.subjectmakukhauk
dc.titleПроєкт цеху з виробництва олії лляноїuk
dc.title.alternativeProiekt tsekhu z vyrobnytstva olii llianoiuk
dc.typeOtheruk
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мирний М. О..pdf2,86 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.