Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Михайленко, Софія Юріївна | - |
| dc.contributor.author | Mykhailenko, Sofiia Yuriivna | - |
| dc.date.accessioned | 2025-09-25T06:53:43Z | - |
| dc.date.available | 2025-09-25T06:53:43Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Михайленко С. Ю. Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Михайленко Софія Юріївна; наук. керівник Тертишний Олег; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618 | uk |
| dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618 | - |
| dc.description.abstract | У роботі представлено наукове обґрунтування технології виробництва кисломолочного комбінованого продукту функціонального призначення. Дослідження спрямовано на підвищення біологічної цінності та функціональних властивостей шляхом поєднання традиційної молочної основи з рослинними інгредієнтами, натуральними соками, пребіотиками та іншими біологічно активними речовинами. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку ринку функціональних продуктів та можливості використання вторинної молочної сировини. Запропоновано оптимальний склад компонентів і технологічні параметри виробництва продукту. Обґрунтовано доцільність використання натуральних стабілізаторів і заквасочних культур для забезпечення високих органолептичних показників та функціональних властивостей продукту. U roboti predstavleno naukove obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kyslomolochnoho kombinovanoho produktu funktsionalnoho pryznachennia. Doslidzhennia spriamovano na pidvyshchennia biolohichnoi tsinnosti ta funktsionalnykh vlastyvostei shliakhom poiednannia tradytsiinoi molochnoi osnovy z roslynnymy inhrediientamy, naturalnymy sokamy, prebiotykamy ta inshymy biolohichno aktyvnymy rechovynamy. Proanalizovano suchasni tendentsii rozvytku rynku funktsionalnykh produktiv ta mozhlyvosti vykorystannia vtorynnoi molochnoi syrovyny. Zaproponovano optymalnyi sklad komponentiv i tekhnolohichni parametry vyrobnytstva produktu. Obgruntovano dotsilnist vykorystannia naturalnykh stabilizatoriv i zakvasochnykh kultur dlia zabezpechennia vysokykh orhanoleptychnykh pokaznykiv ta funktsionalnykh vlastyvostei produktu. | uk |
| dc.language.iso | uk | uk |
| dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
| dc.subject | кисломолочний продукт | uk |
| dc.subject | kyslomolochnyi produkt | uk |
| dc.subject | комбінований продукт | uk |
| dc.subject | kombinovanyi produkt | uk |
| dc.subject | функціональне харчування | uk |
| dc.subject | funktsionalne kharchuvannia | uk |
| dc.subject | біологічна цінність | uk |
| dc.subject | biolohichna tsinnist | uk |
| dc.subject | вторинна сировина | uk |
| dc.subject | vtorynna syrovyna | uk |
| dc.subject | молочна сироватка | uk |
| dc.subject | molochna syrovatka | uk |
| dc.title | Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення | uk |
| dc.title.alternative | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva produktu kyslomolochnoho kombinovanoho funktsionalnoho pryznachennia | uk |
| dc.type | Other | uk |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Михайленко С. Ю..pdf | 1,07 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
