Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМихайленко, Софія Юріївна-
dc.contributor.authorMykhailenko, Sofiia Yuriivna-
dc.date.accessioned2025-09-25T06:53:43Z-
dc.date.available2025-09-25T06:53:43Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationМихайленко С. Ю. Обґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Михайленко Софія Юріївна; наук. керівник Тертишний Олег; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12618-
dc.description.abstractУ роботі представлено наукове обґрунтування технології виробництва кисломолочного комбінованого продукту функціонального призначення. Дослідження спрямовано на підвищення біологічної цінності та функціональних властивостей шляхом поєднання традиційної молочної основи з рослинними інгредієнтами, натуральними соками, пребіотиками та іншими біологічно активними речовинами. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку ринку функціональних продуктів та можливості використання вторинної молочної сировини. Запропоновано оптимальний склад компонентів і технологічні параметри виробництва продукту. Обґрунтовано доцільність використання натуральних стабілізаторів і заквасочних культур для забезпечення високих органолептичних показників та функціональних властивостей продукту. U roboti predstavleno naukove obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kyslomolochnoho kombinovanoho produktu funktsionalnoho pryznachennia. Doslidzhennia spriamovano na pidvyshchennia biolohichnoi tsinnosti ta funktsionalnykh vlastyvostei shliakhom poiednannia tradytsiinoi molochnoi osnovy z roslynnymy inhrediientamy, naturalnymy sokamy, prebiotykamy ta inshymy biolohichno aktyvnymy rechovynamy. Proanalizovano suchasni tendentsii rozvytku rynku funktsionalnykh produktiv ta mozhlyvosti vykorystannia vtorynnoi molochnoi syrovyny. Zaproponovano optymalnyi sklad komponentiv i tekhnolohichni parametry vyrobnytstva produktu. Obgruntovano dotsilnist vykorystannia naturalnykh stabilizatoriv i zakvasochnykh kultur dlia zabezpechennia vysokykh orhanoleptychnykh pokaznykiv ta funktsionalnykh vlastyvostei produktu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університетuk
dc.subjectкисломолочний продуктuk
dc.subjectkyslomolochnyi produktuk
dc.subjectкомбінований продуктuk
dc.subjectkombinovanyi produktuk
dc.subjectфункціональне харчуванняuk
dc.subjectfunktsionalne kharchuvanniauk
dc.subjectбіологічна цінністьuk
dc.subjectbiolohichna tsinnistuk
dc.subjectвторинна сировинаuk
dc.subjectvtorynna syrovynauk
dc.subjectмолочна сироваткаuk
dc.subjectmolochna syrovatkauk
dc.titleОбґрунтування технології виробництва продукту кисломолочного комбінованого функціонального призначенняuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva produktu kyslomolochnoho kombinovanoho funktsionalnoho pryznachenniauk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Михайленко С. Ю..pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.