Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12619
Title: Удосконалення технології виробництва овочів сушених
Other Titles: Udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva ovochiv sushenykh
Authors: Мойса, Роман Юрійович
Moisa, Roman Yuriiovych
Keywords: сушені овочі
susheni ovochi
харчові концентрати
kharchovi kontsentraty
морква
morkva
буряк
buriak
цибуля
tsybulia
конвективне сушіння
konvektyvne sushinnia
надвисокочастотна обробка
nadvysokochastotna obrobka
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Мойса Р. Ю. Удосконалення технології виробництва овочів сушених : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Мойса Роман Юрійович; наук. керівник Тимчак Дмитро; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12619
Abstract: В роботі проведено дослідження трьох способів сушіння овочів: конвективний, мікрохвильовий (НВЧ) та комбінований – з використанням обох видів передачі теплоти. Дослідження проводилися у відповідності з ДСТУ та іншими нормативними документами. В якості сировини використовували моркву, буряк, цибулю білу ріпчасту. Доведено можливість та ефективність використання комбінованого методу сушіння для виробництва сушених овочів. Встановлено позитивний вплив комбінованого способу сушіння на час сушіння та збереження корисних речовин, зокрема вітаміну С. Розроблено рекомендації щодо використання комбінованого способу сушіння для отримання сушених овочів високої якості. V roboti provedeno doslidzhennia trokh sposobiv sushinnia ovochiv: konvektyvnyi, mikrokhvylovyi (NVCh) ta kombinovanyi – z vykorystanniam obokh vydiv peredachi teploty. Doslidzhennia provodylysia u vidpovidnosti z DSTU ta inshymy normatyvnymy dokumentamy. V yakosti syrovyny vykorystovuvaly morkvu, buriak, tsybuliu bilu ripchastu. Dovedeno mozhlyvist ta efektyvnist vykorystannia kombinovanoho metodu sushinnia dlia vyrobnytstva sushenykh ovochiv. Vstanovleno pozytyvnyi vplyv kombinovanoho sposobu sushinnia na chas sushinnia ta zberezhennia korysnykh rechovyn, zokrema vitaminu S. Rozrobleno rekomendatsii shchodo vykorystannia kombinovanoho sposobu sushinnia dlia otrymannia sushenykh ovochiv vysokoi yakosti.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12619
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мойса Р. Ю..pdf1,2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.