Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12655
Назва: | Результати експериментальних досліджень кавітаційного диспергатора кормів білково-вітамінного концентрату рослинного походження |
Інші назви: | Results of experimental studies of a cavitation disperser of protein-vitamin concentrate feeds of plant origin |
Автори: | Луц, Павло Luts, Pavlo Бабин, Ігор Анатолійович Babyn, Ihor Говоруха, Володимир Борисович Govorukha, Volodymyr Павліченко, Валентина Pavlichenko, Valentyna |
Ключові слова: | білково-вітамінний концентрат Protein and vitamin concentrate, зелена маса green mass пивна дробина beer grains кормозабезпечення feed supply диспергатор dispersant кормова добавка feed additive кавітаційна обробка cavitation treatment |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Центральноукраїнський національний технічний університет |
Бібліографічний опис: | Луц П.М., Бабин І.А., Говоруха В.Б., Павліченко В.М. (2025). Результати експериментальних досліджень кавітаційного диспергатора кормів білково-вітамінного концентрату рослинного походження. Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 11(42)1, 139-147. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12655 |
Короткий огляд (реферат): | У статті представлені результати досліджень технології виробництва білково-вітамінної кормової добавки на основі рослинної сировини. Представлені результати досліджень експлуатаційних характеристик диспергатора кормів, призначеного для виробництва кормових добавок у вигляді білково-вітамінного концентрату рослинного походження. Проаналізовано основні фактори, що впливають на ефективність процесу диспергації, зокрема фізико-хімічні властивості сировини та режими роботи обладнання. Запропонована можливість використання в якості компонентів кормової добавки з трьох складових: зеленої маси кормових трав, пивної дробини (приклад залучення вторинної сировини переробної галузі) та зернової складової. Запропоновані технологічні рішення для забезпечують стабільність процесу та збереження поживних властивостей складових. Удосконалена технологія забезпечує гомогенізацію, активацію поживних речовин і пастеризацію продукту, що сприяє покращенню якості кормів, економічній ефективності та екологічній безпеці виробництва The article presents the results of research into the technology of production of protein-vitamin feed additive based on plant raw materials. The results of research into the operational characteristics of a feed disperser designed for the production of feed additives in the form of protein-vitamin concentrate of plant origin are presented. The main factors affecting the efficiency of the dispersion process are analyzed, in particular the physicochemical properties of the raw material and the operating modes of the equipment. The possibility of using three components as components of a feed additive is proposed: green mass of fodder grasses, beer grains (an example of involving secondary raw materials from the processing industry) and a grain component. Technological solutions are proposed to ensure the stability of the process and the preservation of the nutritional properties of the components. The improved technology provides homogenization, activation of nutrients and pasteurization of the product, which contributes to improving the quality of feed, economic efficiency and environmental safety of production. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://mapiea.kntu.kr.ua/archive/42_I/42_I_Luts.html https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12655 |
ISSN: | ISSN 2664-262X |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2025_Луц та _н. (Центрукр наук в_сн. Техн науки).pdf | 557,02 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.