Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12658
Назва: Удосконалення технологічної лінії переробки насіння рицини
Інші назви: Udoskonalennia tekhnolohichnoi linii pererobky nasinnia rytsyny
Автори: Бодня, Наталія Олександрівна
Bodnia, Nataliia Oleksandrivna
Ключові слова: рицина
rytsyna
рицинова олія
rytsynova oliia
кормова макуха
kormova makukha
термічна детоксикація
termichna detoksykatsiia
міні-завод
mini-zavod
переробка насіння
pererobka nasinnia
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Бодня Н. О. Удосконалення технологічної лінії переробки насіння рицини : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Бодня Наталія Олександрівна ; наук. керівник Сова Наталія ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 75 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12658
Короткий огляд (реферат): У роботі розглянуто технологічний процес переробки насіння рицини з акцентом на попередню підготовку сировини, розробку функціонально-технологічної схеми та оптимізацію режимів пресування з відділенням насіннєвої оболонки. Проведено аналіз існуючих методів детоксикації насіння та продуктів переробки, обґрунтовано технологічну схему детоксикації рицинової макухи для кормових цілей. Зроблено технологічний розрахунок, охарактеризовано сировину і продукцію, виконано розрахунок основних показників ефективності. Досліджено методику та результати детоксикації насіння інфрачервоним випромінюванням. Особлива увага приділена охороні праці, техніці безпеки та захисту навколишнього середовища, а також пожежній безпеці. Проведено техніко-економічне обґрунтування удосконаленої технологічної лінії з розрахунком економічних показників. U roboti rozghlianuto tekhnolohichnyi protses pererobky nasinnia rytsyny z aktsentom na poperedniu pidhotovku syrovyny, rozrobku funktsionalno-tekhnolohichnoi skhemy ta optymizatsiiu rezhymiv presuvannia z viddilenniam nasinnievoi obolonky. Provedeno analiz isnuiuchykh metodiv detoksykatsii nasinnia ta produktiv pererobky, obgruntovano tekhnolohichnu skhemu detoksykatsii rytsynovoi makukhy dlia kormovykh tsilei. Zrobleno tekhnolohichnyi rozrakhunok, okharakteryzovano syrovynu i produktsiiu, vykonano rozrakhunok osnovnykh pokaznykiv efektyvnosti. Doslidzheno metodyku ta rezultaty detoksykatsii nasinnia infrachervonym vyprominiuvanniam. Osoblyva uvaha prydilena okhoroni pratsi, tekhnitsi bezpeky ta zakhystu navkolyshnoho seredovyshcha, a takozh pozhezhnii bezpetsi. Provedeno tekhniko-ekonomichne obgruntuvannia udoskonalenoi tekhnolohichnoi linii z rozrakhunkom ekonomichnykh pokaznykiv.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12658
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бодня Н. О..pdf2,37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.