Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1827
Назва: Вплив органічного селену на хімічний та жирнокислотний склад грудних м’язів курей-несучок
Інші назви: Влияние органического селена на химический и жирнокислотный состав грудных мышц кур-несушек
Influence of organic seleniumon chemical and fatty acid profile of pectoral muscles in laying hens
Автори: Мусіч, Ольга Іванівна
Musich, Olga
Musich, O.
Musich, O. I.
Непорочна, О. Т.
Neporochna, O. T.
Ключові слова: жирні кислоти
amino acids
кури-несучки
laying hens
органічний селен
organic selenium
калорійність
fatty acids
Дата публікації: 2018
Видавництво: Вінницький НАУ
Бібліографічний опис: Мусіч О. І. Вплив органічного селену на хімічний та жирнокислотний склад грудних м’язів курей-несучок / О. І. Мусіч, О. Т. Непорочна // Аграрна наука та харчові технології : зб. наук. пр. / Вінницький НАУ. – 2018. – Вип. 2(101). – С. 52-60. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1827.
Короткий огляд (реферат): Проведено дослідження впливу Сел-Плексу – селеновмістної органічної кормової добавки мікробіологічного походження – на хімічний та жирнокислотний склад грудних м’язів курей-несучок породи Ломанн Браун. Встановлено, що використання органічного селену в складі комбікормів для курей-несучок призводить до накопичення арахідонової, лаурінової, миристинової, тридеканової, пальмітинової жирних кислот, знижує калорійність м’яса. Проведено исследование влияния Cел-Плекса - селеносодержащей органической кормовой добавки микробиологического происхождения - на химический, аминокислотный и жирнокислотный состав грудных мышц кур-несушек породы Ломанн Браун. Установлено, что применение органического селена в составе комбикормов для кур-несушек приводит к накоплению арахидоновой, лауриновый, миристиновои, маргариновой, пальмитиновая жирных кислот, снижает калорийность мяса. It was studied the influence of organic selenium – a source of amino acids, micronutrients and vitamins – on the chemical, amino-acid and fatty acid profile of pectoral muscles in hens Lohmann Brown breed. It is established that the use of organic selenium in the composition of mixed fodders for laying hens leads to the accumulation of arachidonic, lauric, myristic, margarine, palmitic fatty acids, and reduces caloric content of meat.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/1827
ISSN: 2616-72ВХ
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Весь збірник 2(101),2018 (5)-52-60.pdf344,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.