Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7514
Назва: Забруднення мікотоксинами продовольчого зерна: причини, наслідки, профілактика
Інші назви: Mycotoxin contamination of food grains: causes, consequences, prevention
Автори: Черних, Свiтлана Анатоліївна
Chernykh, Svetlana
Лемішко, Світлана Миколаївна
Lemishko, Svetlana
Березань, Ігор Сергійович
Berezan, Igor
Ключові слова: зерно
Grain
якість
quality
мікотоксигенні гриби
mycotoxigenic fungi
забруднення
pollution
токсичність
toxicity
Дата публікації: 2021
Видавництво: CPN Publishing Group
Бібліографічний опис: Черних С. А. Забруднення мікотоксинами продовольчого зерна: причини, наслідки, профілактика / С. А. Черних, С. М. Лемішко, І. С. Березань // Science and education: problems, prospects and innovations : The 10th International scientific and practical conference (June 23-25, 2021). – Kyoto, Japan : CPN Publishing Group, 2021. – P. 485-489. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7514
Короткий огляд (реферат): Приведені результати досліджень по висвітленню шкодочинності плісеневих грибів, які мають здатність продукувати значну кількість мікотоксинів, кількість яких щорічно збільшується. Наведений механізм дії мікотоксинів, що призводить до порушення різних обмінних процесів в організмі: інгібування синтезу протеїну, ДНК, РНК, порушення структури мембран та ініціювання перекисного окислення ліпідів. The results of research on the harmfulness of mold fungi, which have the ability to produce a significant amount of mycotoxins, the number of which increases annually. The mechanism of action of mycotoxins, which leads to disruption of various metabolic processes in the body: inhibition of protein synthesis, DNA, RNA, disruption of membrane structure and initiation of lipid peroxidation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7514
ISBN: ISBN 978-4-9783419-5-2
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
РК.pdf163,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.