Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7793
Назва: Обґрунтування ефективності заходів з диверсифікації виробничо-комерційної діяльності підприємства
Інші назви: Obgruntuvannia efektyvnosti zakhodiv z dyversyfikatsii vyrobnycho-komertsiinoi diialnosti pidpryiemstva
Автори: Чорновол, Ольга Миколаївна
Chornovol, Olha Mykolaivna
Ключові слова: диверсифікація
diversification
спеціалізація
specialization
переваги та недоліки
advantages and defects
ресурсний потенціал підприємства
resource potential of enterprise
ефективність виробництва овочів;
efficiency of production of vegetables
інвестиційний проект
investment project
переробка овочевої продукції
processing of vegetable products
помідори
tomatoes
огірки
cucumbers
капуста
cabbage
селера
celery
морква
carrot
Дата публікації: 2023
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Чорновол О. М. : Обґрунтування ефективності заходів з диверсифікації виробничо-комерційної діяльності підприємства: магістер. кваліфікаційна робота : 051 Економіка / Ольга Миколаївна Чорновол наук. керівник Таміла Миколаївна Самілик; Дніпровський держ.аграр.-екон. ун-т, Ф-т менеджменту і маркетингу, Каф. економіки . – Дніпро, 2023. – 115 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7793
Короткий огляд (реферат): Найбільш вагомими результатами роботи, що мають наукову новизну, є такі: обґрунтування щодо сутності, значення, переваг та недолікові проведення диверсифікаційної діяльності в процесі господарської діяльності; ідентифікація тенденції до покращення господарської діяльності підприємства внаслідок раціонального та ефективного використання ресурсного потенціалу підприємства та підвищення конкурентоспроможності овочевої продукції завдяки не рівномірним темпам зростання ціни та витрат на її виробництво; - обґрунтовано та запропоновано впровадження процесу диверсифікації на підприємстві шляхом реалізації інвестиційного проєкту з переробки овочевої продукції; проаналізовані основні методичні підходи до оцінки диверсифікації процесу виробництва; проаналізовано ефективність використання ресурсного потенціалу підприємства, досліджено ефективність виробництва овочевої продукції, виявлені та обґрунтовані резерви отримання додаткового доходу на підприємстві завдяки диверсифікації виробничо-комерційної діяльності підприємства, запропоновано впровадження інвестиційного проєкту з переробки овочевої продукції. Naibilsh vahomymy rezultatamy roboty, shcho maiut naukovu novyznu, ye taki: obgruntuvannia shchodo sutnosti, znachennia, perevah ta nedolikovi provedennia dyversyfikatsiinoi diialnosti v protsesi hospodarskoi diialnosti; identyfikatsiia tendentsii do pokrashchennia hospodarskoi diialnosti pidpryiemstva vnaslidok ratsionalnoho ta efektyvnoho vykorystannia resursnoho potentsialu pidpryiemstva ta pidvyshchennia konkurentospromozhnosti ovochevoi produktsii zavdiaky ne rivnomirnym tempam zrostannia tsiny ta vytrat na yii vyrobnytstvo; - obgruntovano ta zaproponovano vprovadzhennia protsesu dyversyfikatsii na pidpryiemstvi shliakhom realizatsii investytsiinoho proiektu z pererobky ovochevoi produktsii; proanalizovani osnovni metodychni pidkhody do otsinky dyversyfikatsii protsesu vyrobnytstva; proanalizovano efektyvnist vykorystannia resursnoho potentsialu pidpryiemstva, doslidzheno efektyvnist vyrobnytstva ovochevoi produktsii, vyiavleni ta obgruntovani rezervy otrymannia dodatkovoho dokhodu na pidpryiemstvi zavdiaky dyversyfikatsii vyrobnycho-komertsiinoi diialnosti pidpryiemstva, zaproponovano vprovadzhennia investytsiinoho proiektu z pererobky ovochevoi produktsii.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7793
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чорновол О.М..pdf1,16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.