Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7866
Назва: | Вплив різних способів основного обробітку грунту на врожайність гібридів соняшнику в умовах сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Злагода» Новомосковського району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Vplyv riznykh sposobiv osnovnoho obrobitku hruntu na vrozhainist hibrydiv soniashnyku v umovakh silskohospodarskoho tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Zlahoda» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Ходак, Віталій Олександрович Khodak, Vitalii Oleksandrovych |
Ключові слова: | соняшник soniashnyk гібриди hibrydy технологія вирощування tekhnolohiia vyroshchuvannia обробіток грунту obrobitok hruntu олійні культури oliini kultury бур’янова рослинність burianova roslynnist |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Бібліографічний опис публікації (повний бібліографічний опис для опублікованих матеріалів згідно з рекомендаціями ДСТУ ГОСТ 7.1-2006) Бібліографічний опис робиться згідно з методичними рекомендаціями, розміщеними на сторінці бібліотеки на сайті університету брика «Науковцю») Ходак В. О. Вплив різних способів основного обробітку грунту на врожайність гібридів соняшнику в умовах сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Злагода» Новомосковського району Дніпропетровської області: магістер. кваліф. робота : 201, Агрономія / Віталій Ходак ; наук. кер. Ю. Рудаков ; Дніпровський держ. аграр.-екон. ун-т. Агрономічний ф-т, Каф. загального землеробства та грунтознавства. – Дніпро, 2023. – 56 с. – Режим доступу :https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7866 |
Короткий огляд (реферат): | На наших теренах є величезний потенціал у вирощуванні органічної продукції, яка сприяє гарному здоров’ю людини і не шкодить екологічним умовам довкілля і оточуючому середовищу. Важливе місце належить і ведучій олійній культурі, якою є соняшник. Соняшникова олія широко використовується в їжу. Її цінність відзначається у високому вмісті лінолевої кислоти, поліненасиченого жиру (55-60 %). Ці сполуки є біологічно активними, чим сприяють оздоровленню живих організмів. Na nashykh terenakh ye velycheznyi potentsial u vyroshchuvanni orhanichnoi produktsii, yaka spryiaie harnomu zdoroviu liudyny i ne shkodyt ekolohichnym umovam dovkillia i otochuiuchomu seredovyshchu. Vazhlyve mistse nalezhyt i veduchii oliinii kulturi, yakoiu ye soniashnyk. Soniashnykova oliia shyroko vykorystovuietsia v yizhu. Yii tsinnist vidznachaietsia u vysokomu vmisti linolevoi kysloty, polinenasychenoho zhyru (55-60 %). Tsi spoluky ye biolohichno aktyvnymy, chym spryiaiut ozdorovlenniu zhyvykh orhanizmiv. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7866 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра загального землеробства та ґрунтознавства . Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ходак В. О..pdf | 1,23 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.