Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834
Назва: | Обґрунтування технології виробництва йогурту збагаченого високобілковим зерновим наповнювачем |
Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva yohurtu zbahachenoho vysokobilkovym zernovym napovniuvachem |
Автори: | Відлога, Аліна Андріївна Vidloha, Alina Andriivna |
Ключові слова: | результати rezultaty йогурт yohurt нут nut білок bilok наповнювач napovniuvach реологічні властивості reolohichni vlastyvosti сквашування skvashuvannia підготовка pidhotovka ефективність efektyvnist дослідження doslidzhennia |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Відлога А. А. Обґрунтування технології виробництва йогурту збагаченого високобілковим зерновим наповнювачем : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Відлога Аліна Андріївна ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 80 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834. |
Короткий огляд (реферат): | Метою кваліфікаційної роботи є розширення асортиментів кисломолочних продуктів типу йогурту, збагачених зерновим наповнювачем з великим вмістом білку або білкового екстракту рослинного (зернового) походження. Харчові продукти є ключовим джерелом енергії для людини, вони визначають її фізичний стан та відіграють значущу роль у розвитку та підтримці функцій організму, а також впливають на інтелектуальну активність. Провідним напрямком в області харчування є створення асортименту продуктів, що сприяє поліпшенню здоров’я при щоденному вживанні їх в складі раціону. Наявність у таких продуктах інгредієнтів, як харчові волокна, вітаміни, мінеральні речовини, поліненасичені жирні кислоти, молочнокислі бактерії, олігосахариди, амінокислоти, протеїни, органічні кислоти й інші, підвищує їхню біологічну й харчову цінність і дозволяє віднести їх до збагачених або функціональним продуктам залежно від частки задоволення добової норми в есенційних компонентах. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozshyrennia asortymentiv kyslomolochnykh produktiv typu yohurtu, zbahachenykh zernovym napovniuvachem z velykym vmistom bilku abo bilkovoho ekstraktu roslynnoho (zernovoho) pokhodzhennia. Kharchovi produkty ye kliuchovym dzherelom enerhii dlia liudyny, vony vyznachaiut yii fizychnyi stan ta vidihraiut znachushchu rol u rozvytku ta pidtrymtsi funktsii orhanizmu, a takozh vplyvaiut na intelektualnu aktyvnist. Providnym napriamkom v oblasti kharchuvannia ye stvorennia asortymentu produktiv, shcho spryiaie polipshenniu zdorovia pry shchodennomu vzhyvanni yikh v skladi ratsionu. Naiavnist u takykh produktakh inhrediientiv, yak kharchovi volokna, vitaminy, mineralni rechovyny, polinenasycheni zhyrni kysloty, molochnokysli bakterii, olihosakharydy, aminokysloty, proteiny, orhanichni kysloty y inshi, pidvyshchuie yikhniu biolohichnu y kharchovu tsinnist i dozvoliaie vidnesty yikh do zbahachenykh abo funktsionalnym produktam zalezhno vid chastky zadovolennia dobovoi normy v esentsiinykh komponentakh. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8834 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Відлога А.А..pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.