Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8840
Назва: | Ефективність заходів зниження механічних пошкоджень зерна гречки при первинній обробці |
Інші назви: | Efektyvnist zakhodiv znyzhennia mekhanichnykh poshkodzhen zerna hrechky pry pervynnii obrobtsi |
Автори: | Долженко, Олександр Валентинович Dolzhenko, Oleksandr Valentynovych |
Ключові слова: | ефективність efektyvnist сепарування separuvannia машина mashyna гречка hrechka вологість volohist травмування travmuvannia очищення ochyshchennia самосортування samosortuvannia засміченість zasmichenist |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Долженко О. В. Ефективність заходів зниження механічних пошкоджень зерна гречки при первинній обробці : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Долженко Олександр Валентинович ; наук. керівник Півоваров О. А. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 78 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8840. |
Короткий огляд (реферат): | Метою роботи є підвищення ефективності післязбиральної обробки зерна гречки на основі зниження механічних ушкоджень. Об’єкт досліджень – процес післязбиральної обробки зерна гречки з погляду можливого його механічного пошкодження. Предмет дослідження – виявлення закономірностей виникнення і поширення механічних ушкоджень у зазначеному процесі обробки зерна гречки. У розв’язку завдань збільшення ефективності виробництва гречки, які здійснюються на основі агротехнічних і організаційних заходів, істотне значення набуває підвищення якості посівного матеріалу. Для цієї мети особлива увага приділяється методам зниження механічних ушкоджень. Рівень цих ушкоджень за даними досягає 60 і більше відсотків, що значно перевищує межі, визначені стандартами на якість зернового матеріалу. Тому що повністю виключити травмування зерна при обробці не можливо, то пошуки шляхів зниження травмування гречки за рахунок удосконалення технологічної схеми обробки і технічних засобів її реалізації актуальні і мають важливе народногосподарське значення з погляду підвищення якості насіння. Тим більше, що такі дослідження відносно до гречки у вивченій нами літературі встановити не вдалося. Metoiu roboty ye pidvyshchennia efektyvnosti pisliazbyralnoi obrobky zerna hrechky na osnovi znyzhennia mekhanichnykh ushkodzhen. Obiekt doslidzhen – protses pisliazbyralnoi obrobky zerna hrechky z pohliadu mozhlyvoho yoho mekhanichnoho poshkodzhennia. Predmet doslidzhennia – vyiavlennia zakonomirnostei vynyknennia i poshyrennia mekhanichnykh ushkodzhen u zaznachenomu protsesi obrobky zerna hrechky. U rozviazku zavdan zbilshennia efektyvnosti vyrobnytstva hrechky, yaki zdiisniuiutsia na osnovi ahrotekhnichnykh i orhanizatsiinykh zakhodiv, istotne znachennia nabuvaie pidvyshchennia yakosti posivnoho materialu. Dlia tsiiei mety osoblyva uvaha prydiliaietsia metodam znyzhennia mekhanichnykh ushkodzhen. Riven tsykh ushkodzhen za danymy dosiahaie 60 i bilshe vidsotkiv, shcho znachno perevyshchuie mezhi, vyznacheni standartamy na yakist zernovoho materialu. Tomu shcho povnistiu vykliuchyty travmuvannia zerna pry obrobtsi ne mozhlyvo, to poshuky shliakhiv znyzhennia travmuvannia hrechky za rakhunok udoskonalennia tekhnolohichnoi skhemy obrobky i tekhnichnykh zasobiv yii realizatsii aktualni i maiut vazhlyve narodnohospodarske znachennia z pohliadu pidvyshchennia yakosti nasinnia. Tym bilshe, shcho taki doslidzhennia vidnosno do hrechky u vyvchenii namy literaturi vstanovyty ne vdalosia. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8840 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Долженко О.В..pdf | 2,64 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.