Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8846
Назва: | Обґрунтування технології виробництва сиру кисломолочного збагаченого кунжутом |
Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva syru kyslomolochnoho zbahachenoho kunzhutom |
Автори: | Луценко, Аліна Борисівна Lutsenko, Alina Borysivna |
Ключові слова: | харчова цінність kharchova tsinnist сир кисломолочний syr kyslomolochnyi кунжут kunzhut ванільний цукор vanilnyi tsukor технологія tekhnolohiia лабораторне обладнання laboratorne obladnannia зберігання zberihannia жирність zhyrnist температура temperatura кальцій kaltsii білок bilok |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Луценко А. Б. Обґрунтування технології виробництва сиру кисломолочного збагаченого кунжутом : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Луценко Аліна Борисівна ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8846. |
Короткий огляд (реферат): | Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування технології та розробка рецептури кисломолочного сиру з кунжутом і оцінка його якості. У нашій країні сир – це традиційний продукт, що користується велику популярність у населення. Це незамінний компонент здорового раціону. Сир –висококонцентрований і цінний продукт, що відрізняється високим вмістом білка, молочного жиру, солей кальцію, фосфору та ліпотропних речовин (метіоніну, ліцетину, холіну). Даний продукт має високу засвоюваність, оскільки білок сиру має повноцінний амінокіслотним складом. Сир добре поєднується з медом, будь-якими фруктами, ягодами, овочами, горіхами, його їдять і використовують в кулінарії цілий рік. Більшість наших співгромадян віддає перевагу сирній масі і м’якому сиру, оскільки сам по собі знежирений сир не відрізняється особливими смаковими якостями. Сир входить практично у все дієтичне меню в раціоні спортсменів і культуристів. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye obgruntuvannia tekhnolohii ta rozrobka retseptury kyslomolochnoho syru z kunzhutom i otsinka yoho yakosti. U nashii kraini syr – tse tradytsiinyi produkt, shcho korystuietsia velyku populiarnist u naselennia. Tse nezaminnyi komponent zdorovoho ratsionu. Syr –vysokokontsentrovanyi i tsinnyi produkt, shcho vidrizniaietsia vysokym vmistom bilka, molochnoho zhyru, solei kaltsiiu, fosforu ta lipotropnykh rechovyn (metioninu, litsetynu, kholinu). Danyi produkt maie vysoku zasvoiuvanist, oskilky bilok syru maie povnotsinnyi aminokislotnym skladom. Syr dobre poiednuietsia z medom, bud-yakymy fruktamy, yahodamy, ovochamy, horikhamy, yoho yidiat i vykorystovuiut v kulinarii tsilyi rik. Bilshist nashykh spivhromadian viddaie perevahu syrnii masi i miakomu syru, oskilky sam po sobi znezhyrenyi syr ne vidrizniaietsia osoblyvymy smakovymy yakostiamy. Syr vkhodyt praktychno u vse diietychne meniu v ratsioni sportsmeniv i kulturystiv. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8846 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Луценко А.Б..pdf | 1,44 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.