Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852
Назва: Обґрунтування технології отримання вітамінізованої олії зі змішаної рослинної сировини
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii otrymannia vitaminizovanoi olii zi zmishanoi roslynnoi syrovyny
Автори: Савін, Владислав Олегович
Savin, Vladyslav Olehovych
Ключові слова: жирнокислотний склад
zhyrnokyslotnyi sklad
олія
oliia
вітамінізована олія
vitaminizovana oliia
біологічно-активні речовини
biolohichno-aktyvni rechovyny
соняшник
soniashnyk
асортимент
asortyment
харчові добавки
kharchovi dobavky
рецептура
retseptura
Дата публікації: 2023
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Савін В. О. Обґрунтування технології отримання вітамінізованої олії зі змішаної рослинної сировини : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Савін Владислав Олегович ; наук. керівник Калина В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є розробка технології вітамінізації соняшникової олії з використанням різних видів каротинвмісної сировини і вторинних продуктів олійнодобувної галузі. Об’єкт дослідження – технологія виробництва вітамінізованої рослинної олії. Предмет дослідження – рослинна олії збагачена каротиноїдами. В галузі виробництва харчових продуктів повинні передбачати три основні напрямки: збереження природного комплексу біологічно активних речовин традиційних масових харчових продуктів, розширення їх асортименту і використання природних комплексів біологічно активних речовин в якості харчових добавок. Перший напрямок – головний шлях підвищення біологічної цінності раціонів харчування. Це завдання повинно вирішити зміна промислової технології, в результаті чого люди отримають більш цінні продукти харчування. Другий напрямок – розширення асортименту продуктів, має йти за рахунок як збільшення числа традиційних, так і використання нових природних продуктів. Третій напрямок передбачає використання природних комплексів біологічно активних речовин в якості харчових добавок. Природні комплекси біологічно активних речовин, слід вводити в рафіновані продукти, щоб підвищити їх загальну біологічну цінність. Metoiu roboty ye rozrobka tekhnolohii vitaminizatsii soniashnykovoi olii z vykorystanniam riznykh vydiv karotynvmisnoi syrovyny i vtorynnykh produktiv oliinodobuvnoi haluzi. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva vitaminizovanoi roslynnoi olii. Predmet doslidzhennia – roslynna olii zbahachena karotynoidamy. V haluzi vyrobnytstva kharchovykh produktiv povynni peredbachaty try osnovni napriamky: zberezhennia pryrodnoho kompleksu biolohichno aktyvnykh rechovyn tradytsiinykh masovykh kharchovykh produktiv, rozshyrennia yikh asortymentu i vykorystannia pryrodnykh kompleksiv biolohichno aktyvnykh rechovyn v yakosti kharchovykh dobavok. Pershyi napriamok – holovnyi shliakh pidvyshchennia biolohichnoi tsinnosti ratsioniv kharchuvannia. Tse zavdannia povynno vyrishyty zmina promyslovoi tekhnolohii, v rezultati choho liudy otrymaiut bilsh tsinni produkty kharchuvannia. Druhyi napriamok – rozshyrennia asortymentu produktiv, maie yty za rakhunok yak zbilshennia chysla tradytsiinykh, tak i vykorystannia novykh pryrodnykh produktiv. Tretii napriamok peredbachaie vykorystannia pryrodnykh kompleksiv biolohichno aktyvnykh rechovyn v yakosti kharchovykh dobavok. Pryrodni kompleksy biolohichno aktyvnykh rechovyn, slid vvodyty v rafinovani produkty, shchob pidvyshchyty yikh zahalnu biolohichnu tsinnist.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8852
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Савін В.О..pdf1,48 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.