Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шугай, Сергій Валентинович | - |
dc.contributor.author | Shuhai, Serhii Valentynovych | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-02T16:55:12Z | - |
dc.date.available | 2024-01-02T16:55:12Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Шугай С. В. Обґрунтування процесу інфрачервоного сушіння насіннєвого зерна кукурудзи : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Шугай Сергій Валентинович ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 74 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862 | - |
dc.description.abstract | Метою кваліфікаційної роботи є розробка енергозберігаючої імпульсної ІЧ-технології сушіння насіннєвого зерна, що забезпечує високу якість посівного матеріалу. Основне завдання сушіння – довести вологість матеріалу до кондиційної, необхідної по технологічному регламенту. У результаті своєчасного та правильного проведення сушіння зерна прискорюється процес його післязбирального дозрівання, поліпшується стійкість при зберіганні, насіннєві і технологічні властивості. Завдання поліпшення якості кукурудзи, що висушується, вимагає подальшого вдосконалювання процесу сушіння, як у технологічному, так і в енергетичному плані. У цей час сушіння кукурудзи здійснюється переважно зерносушарками з конвективним теплопроводом У той же час у літературі відзначається перспективність застосування інфрачервоного сушіння (ІЧ-сушіння) у харчовій промисловості – хлібопекарській, кондитерській, борошномельній, комбікормовій та інших промисловостях. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka enerhozberihaiuchoi impulsnoi ICh-tekhnolohii sushinnia nasinnievoho zerna, shcho zabezpechuie vysoku yakist posivnoho materialu. Osnovne zavdannia sushinnia – dovesty volohist materialu do kondytsiinoi, neobkhidnoi po tekhnolohichnomu rehlamentu. U rezultati svoiechasnoho ta pravylnoho provedennia sushinnia zerna pryskoriuietsia protses yoho pisliazbyralnoho dozrivannia, polipshuietsia stiikist pry zberihanni, nasinnievi i tekhnolohichni vlastyvosti. Zavdannia polipshennia yakosti kukurudzy, shcho vysushuietsia, vymahaie podalshoho vdoskonaliuvannia protsesu sushinnia, yak u tekhnolohichnomu, tak i v enerhetychnomu plani. U tsei chas sushinnia kukurudzy zdiisniuietsia perevazhno zernosusharkamy z konvektyvnym teploprovodom U toi zhe chas u literaturi vidznachaietsia perspektyvnist zastosuvannia infrachervonoho sushinnia (ICh-sushinnia) u kharchovii promyslovosti – khlibopekarskii, kondyterskii, boroshnomelnii, kombikormovii ta inshykh promyslovostiakh. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | обладнання | uk |
dc.subject | obladnannia | uk |
dc.subject | кукурудза | uk |
dc.subject | kukurudza | uk |
dc.subject | сушіння | uk |
dc.subject | sushinnia | uk |
dc.subject | технологія | uk |
dc.subject | tekhnolohiia | uk |
dc.subject | технічні засоби | uk |
dc.subject | tekhnichni zasoby | uk |
dc.subject | вихідні вимоги | uk |
dc.subject | vykhidni vymohy | uk |
dc.subject | температура | uk |
dc.subject | temperatura | uk |
dc.subject | енергія проростання | uk |
dc.subject | enerhiia prorostannia | uk |
dc.subject | випробування | uk |
dc.subject | vyprobuvannia | uk |
dc.title | Обґрунтування процесу інфрачервоного сушіння насіннєвого зерна кукурудзи | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia protsesu infrachervonoho sushinnia nasinnievoho zerna kukurudzy | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Шугай С.В..pdf | 2,41 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.