Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШугай, Сергій Валентинович-
dc.contributor.authorShuhai, Serhii Valentynovych-
dc.date.accessioned2024-01-02T16:55:12Z-
dc.date.available2024-01-02T16:55:12Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationШугай С. В. Обґрунтування процесу інфрачервоного сушіння насіннєвого зерна кукурудзи : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр» : 181, Харчові технології / Шугай Сергій Валентинович ; наук. керівник Ковальова О. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний ф-т , Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2023. – 74 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8862-
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи є розробка енергозберігаючої імпульсної ІЧ-технології сушіння насіннєвого зерна, що забезпечує високу якість посівного матеріалу. Основне завдання сушіння – довести вологість матеріалу до кондиційної, необхідної по технологічному регламенту. У результаті своєчасного та правильного проведення сушіння зерна прискорюється процес його післязбирального дозрівання, поліпшується стійкість при зберіганні, насіннєві і технологічні властивості. Завдання поліпшення якості кукурудзи, що висушується, вимагає подальшого вдосконалювання процесу сушіння, як у технологічному, так і в енергетичному плані. У цей час сушіння кукурудзи здійснюється переважно зерносушарками з конвективним теплопроводом У той же час у літературі відзначається перспективність застосування інфрачервоного сушіння (ІЧ-сушіння) у харчовій промисловості – хлібопекарській, кондитерській, борошномельній, комбікормовій та інших промисловостях. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka enerhozberihaiuchoi impulsnoi ICh-tekhnolohii sushinnia nasinnievoho zerna, shcho zabezpechuie vysoku yakist posivnoho materialu. Osnovne zavdannia sushinnia – dovesty volohist materialu do kondytsiinoi, neobkhidnoi po tekhnolohichnomu rehlamentu. U rezultati svoiechasnoho ta pravylnoho provedennia sushinnia zerna pryskoriuietsia protses yoho pisliazbyralnoho dozrivannia, polipshuietsia stiikist pry zberihanni, nasinnievi i tekhnolohichni vlastyvosti. Zavdannia polipshennia yakosti kukurudzy, shcho vysushuietsia, vymahaie podalshoho vdoskonaliuvannia protsesu sushinnia, yak u tekhnolohichnomu, tak i v enerhetychnomu plani. U tsei chas sushinnia kukurudzy zdiisniuietsia perevazhno zernosusharkamy z konvektyvnym teploprovodom U toi zhe chas u literaturi vidznachaietsia perspektyvnist zastosuvannia infrachervonoho sushinnia (ICh-sushinnia) u kharchovii promyslovosti – khlibopekarskii, kondyterskii, boroshnomelnii, kombikormovii ta inshykh promyslovostiakh.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectобладнанняuk
dc.subjectobladnanniauk
dc.subjectкукурудзаuk
dc.subjectkukurudzauk
dc.subjectсушінняuk
dc.subjectsushinniauk
dc.subjectтехнологіяuk
dc.subjecttekhnolohiiauk
dc.subjectтехнічні засобиuk
dc.subjecttekhnichni zasobyuk
dc.subjectвихідні вимогиuk
dc.subjectvykhidni vymohyuk
dc.subjectтемператураuk
dc.subjecttemperaturauk
dc.subjectенергія проростанняuk
dc.subjectenerhiia prorostanniauk
dc.subjectвипробуванняuk
dc.subjectvyprobuvanniauk
dc.titleОбґрунтування процесу інфрачервоного сушіння насіннєвого зерна кукурудзиuk
dc.title.alternativeObgruntuvannia protsesu infrachervonoho sushinnia nasinnievoho zerna kukurudzyuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Магістри

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шугай С.В..pdf2,41 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.