Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9759
Назва: Неінфекційні захворювання високопродуктивних швіцьких корів упродовж ряду лактацій
Інші назви: Noninfectious diseases of high-productive brown Swiss cows during a few of lactations
Автори: Литвищенко, Людмила Олександрівна
Lytvyschenko, L.
Litvischenko, L. O.
Litvischenko, Lіudmyla
Lytvyschenko, L. O.
Lytvyshchenko, L.
Lytvyschenko, Lyudmila
Lytvyshchenko, Lyudmyla
Lytvyshchenko, L. О.
Піщан, Ілона Станіславівна
Pishchan, I. S.
Pishchan, Ilona
Pischan, I. S.
Pischan, E.
Капшук, Наталя Олексіївна
Kapshuk, N. O.
Kapshuk, Natalya
Kapshuk, Natalia
Kapshuk, N.
Піщан, Станіслав Григорович
Pishan, S.
Pischan, S.
Pishan, S. G.
Pischan, S. G.
Pishchan, Stanislav
Pishchan, S. G.
Pishchan, S. H.
Ключові слова: молочне скотарство
molochne skotarstvo
швіцькі корови
shvitski korovy
неінфекційні захворювання
neinfektsiini zakhvoriuvannia
Дата публікації: бер-2024
Видавництво: ДУ Інститут зернових культур НААН
Бібліографічний опис: Неінфекційні захворювання високопродуктивних швіцьких корів упродовж ряду лактацій / Л. О. Литвищенко, І. С. Піщан, Н. О. Капшук, С. Г. Піщан // Сучасні технологічні аспекти виробництва зерна та переробки сільськогосподарської продукції : матеріали Міжнар. наук. конф. з нагоди 100-річчя від дня народж. д-ра с.-г. н., проф. Г. Р. Пікуша ( Дніпро, 20-21 берез. 2024 р. ) / ДУ Інститут зернових культур НААН. – Дніпро, 2024. – С. 388-391. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9759.
Короткий огляд (реферат): Мета цього дослідження полягала в тому, щоб в‟явити та охарактеризувати випадки розладів здоров‟я у великій популяції корів швіцької породи, які отелилася упродовж п‟яти лактацій на крупному промисловому комплексі МВК ‟Єкатеринославський”. Дані було зібрані по 302 головах тварин, з них по 79 голів першої, другої та третьої лактації, 44 голови четвертої та 21 голова п‟ятої лактації. У корів п‟ятої лактації не визначали відтворні показники, оскільки всі тварин по закінченню лактації підлягали вибракування із стада. At the industrial complex for milk production, with an increase in the duration of economic use, the percentage of animals with suboptimal health does not exceed 44.3% in the herd of first-heifers. This indicator is even lower, at 21.5%, in adult animals of the fourth lactation. The primary non-infectious diseases affecting cows at the industrial complex include metritis, mastitis, ketosis, displacement of abomasum, and other digestive disorders, as well as lameness. It has been established that onethird of lactating cows experience a single disease during the entire lactation period. Despite this, those with high genetic potential for productivity still produce 9477.8– 10640.0 kg of milk. Polymorbid conditions are evident in the animal herd. For firstheifers, 17.7% are affected by two diseases during one lactation period, and this figure drops to 3.8% by the third lactation. In the second lactation, around 16.5% of Brown Swiss animals suffer from two diseases, 6.3% from three diseases, and 2.5% from four diseases. Similar pathology indicators were observed in Swiss animals in the fourth lactation, with 34.1% affected by two diseases and 2.3% by three diseases. For animals in the third lactation, 25.3% of the herd suffers from two diseases, 7.6% from three diseases, and 3.8% and 1.3% from four and five diseases, respectively.
Опис: Литвищенко Людмила Олександрівна http://orcid.org/0000-0002-4239-5405 Піщан Ілона Станіславівна https://orcid.org/0000-0001-5030-6348 Капшук Наталя Олексіївна https://orcid.org/0000-0002-2859-2795 Піщан Станіслав Григорович https://orcid.org/0000-0001-8579-9429
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9759
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Матеріали конференції. 20-21.03.2024 до 100 р Г.Р.Пікуша-388-391.pdf624,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.