Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621
Назва: Обґрунтування технології виробництва виробів макаронних з антиоксидантними властивостями
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv makaronnykh z antyoksydantnymy vlastyvostiamy
Автори: Пуцова, Анна Сергіївна
Putsova, Anna Serhiivna
Ключові слова: макаронні вироби
makaronni vyroby
лікарська рослинна сировина
likarska roslynna syrovyna
біологічно активні речовини (БАР)
biolohichno aktyvni rechovyny (BAR)
флавоноїди
flavonoidy
технологія виробництва
tekhnolohiia vyrobnytstva
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Пуцова А. С. Обґрунтування технології виробництва виробів макаронних з антиоксидантними властивостями : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Пуцова Анна Сергіївна; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 79 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621
Короткий огляд (реферат): Макаронні вироби є традиційним продуктом харчування, однак їхня харчова цінність може бути суттєво підвищена шляхом використання лікарської рослинної сировини з антиоксидантними властивостями. Така сировина містить флавоноїди, фенольні сполуки, вітаміни та інші біологічно активні речовини, які позитивно впливають на здоров’я людини. Обґрунтування технологічної доцільності застосування лікарських рослин у рецептурі макаронних виробів, дослідження їх впливу на структуру тіста, якість готової продукції та збереження корисних речовин є важливим та актуальним напрямом сучасної харчової промисловості. Makaronni vyroby ye tradytsiinym produktom kharchuvannia, odnak yikhnia kharchova tsinnist mozhe buty suttievo pidvyshchena shliakhom vykorystannia likarskoi roslynnoi syrovyny z antyoksydantnymy vlastyvostiamy. Taka syrovyna mistyt flavonoidy, fenolni spoluky, vitaminy ta inshi biolohichno aktyvni rechovyny, yaki pozytyvno vplyvaiut na zdorovia liudyny. Obgruntuvannia tekhnolohichnoi dotsilnosti zastosuvannia likarskykh roslyn u retsepturi makaronnykh vyrobiv, doslidzhennia yikh vplyvu na strukturu tista, yakist hotovoi produktsii ta zberezhennia korysnykh rechovyn ye vazhlyvym ta aktualnym napriamom suchasnoi kharchovoi promyslovosti.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12621
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Пуцова А. С..pdf1,8 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.