Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12631
Назва: Удосконалення ділянки рафінації цеху з виробництва соняшникової олії
Інші назви: Udoskonalennia dilianky rafinatsii tsekhu z vyrobnytstva soniashnykovoi olii
Автори: Старовірець, Діана Олександрівна
Starovirets, Diana Oleksandrivna
Ключові слова: ділянка рафінації
dilianka rafinatsii
цех
tsekh
соняшникова олія
soniashnykova oliia
олійно-жирнова галузь
oliino-zhyrnova haluz
дезодорація
dezodoratsiia
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Старовірець Д. О. Удосконалення ділянки рафінації цеху з виробництва соняшникової олії : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Старовірець Діана Олександрівна; наук. керівник Калина Вікторія; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 81 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12631
Короткий огляд (реферат): У загальній структурі виробництва продуктів харчування значна частка –понад 20%- належить продукції олійно-жирової галузі. Такий рівень розвитку олійно-жирового комплексу в Україні став можливим завдяки запровадженню ефективних економічних механізмів регулювання ринку, що забезпечило узгодження економічних інтересів держави, аграрного сектору, екологічного середовища та кінцевого споживача. Важливим чинником стабільного функціонування галузі також є природно-ресурсний потенціал України, який повністю відповідає її потребам. На сьогоднішній день соняшникова олія залишається основним продуктом серед виробів олійно-жирової промисловості і на внутрішньому ринку України. У зв’язку з цим спостерігається тенденція до розширення виробничих потужностей, призначеної для переробки насіння олійних культур. Для новостворених підприємств перспективним напрямком розвитку є обробка не лише соняшникового насіння, а й інших культур, зокрема сої та ріпаку. Така диверсифікація обумовлена нестабільністю у забезпеченні сировиною. U zahalnii strukturi vyrobnytstva produktiv kharchuvannia znachna chastka –ponad 20%- nalezhyt produktsii oliino-zhyrovoi haluzi. Takyi riven rozvytku oliino-zhyrovoho kompleksu v Ukraini stav mozhlyvym zavdiaky zaprovadzhenniu efektyvnykh ekonomichnykh mekhanizmiv rehuliuvannia rynku, shcho zabezpechylo uzghodzhennia ekonomichnykh interesiv derzhavy, ahrarnoho sektoru, ekolohichnoho seredovyshcha ta kintsevoho spozhyvacha. Vazhlyvym chynnykom stabilnoho funktsionuvannia haluzi takozh ye pryrodno-resursnyi potentsial Ukrainy, yakyi povnistiu vidpovidaie yii potrebam. Na sohodnishnii den soniashnykova oliia zalyshaietsia osnovnym produktom sered vyrobiv oliino-zhyrovoi promyslovosti i na vnutrishnomu rynku Ukrainy. U zviazku z tsym sposterihaietsia tendentsiia do rozshyrennia vyrobnychykh potuzhnostei, pryznachenoi dlia pererobky nasinnia oliinykh kultur. Dlia novostvorenykh pidpryiemstv perspektyvnym napriamkom rozvytku ye obrobka ne lyshe soniashnykovoho nasinnia, a y inshykh kultur, zokrema soi ta ripaku. Taka dyversyfikatsiia obumovlena nestabilnistiu u zabezpechenni syrovynoiu.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12631
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Старовірець Д. О..pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.