Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12690
Назва: | Обґрунтування технології виробництва олії кунжутної |
Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva olii kunzhutnoi |
Автори: | Попова, Христина Олегівна Popova, Khrystyna Olehivna |
Ключові слова: | рослині жири roslyni zhyry кунжутна олія kunzhutna oliia технології виробництва tekhnolohii vyrobnytstva акціонерне товариство «Олейна» aktsionerne tovarystvo «Oleina» |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Попова Х. О. Обґрунтування технології виробництва олії кунжутної : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Попова Христина Олегівна; наук. керівник Калина Вікторія ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 62 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12690 |
Короткий огляд (реферат): | Метою даного дослідження є розробка технологічного процесу виробництва кунжутної олії на прикладі діяльності закритого акціонерного товариства «Олейна». Об'єктом вивчення виступає технологія виготовлення кунжутної олії, а предметом – органолептичні характеристики та фізико-хімічні показники якості кінцевого продукту. Кунжутна олія є не лише смачним і корисним харчовим продуктом, але й досить доступним, з широким спектром застосування у кулінарії та медицині. Її колір варіюється від світло-коричневого до насиченого темно-червонувато-коричневого відтінку, що залежить від ступеня обсмаження насіння, а смак і аромат мають приємні, різноманітні нюанси. Metoiu danoho doslidzhennia ye rozrobka tekhnolohichnoho protsesu vyrobnytstva kunzhutnoi olii na prykladi diialnosti zakrytoho aktsionernoho tovarystva «Oleina». Obiektom vyvchennia vystupaie tekhnolohiia vyhotovlennia kunzhutnoi olii, a predmetom – orhanoleptychni kharakterystyky ta fizyko-khimichni pokaznyky yakosti kintsevoho produktu. Kunzhutna oliia ye ne lyshe smachnym i korysnym kharchovym produktom, ale y dosyt dostupnym, z shyrokym spektrom zastosuvannia u kulinarii ta medytsyni. Yii kolir variiuietsia vid svitlo-korychnevoho do nasychenoho temno-chervonuvato-korychnevoho vidtinku, shcho zalezhyt vid stupenia obsmazhennia nasinnia, a smak i aromat maiut pryiemni, riznomanitni niuansy. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12690 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Попова Х. О..pdf | 812,5 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.