Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/4037
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Леснік, Костянтин Володимирович | - |
dc.contributor.author | Lesnik, Kostiantyn | - |
dc.date.accessioned | 2021-03-25T09:00:34Z | - |
dc.date.available | 2021-03-25T09:00:34Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Леснік К. В. Обґрунтування впливу попередньої обробки на якість сушених яблук : магістер. дипломна робота : 181, Харчові технології / Леснік Костянтин Володимирович ; наук. Керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграрно-екон. ун-т, Інженерно-технологічний ф-т, Каф. технології зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. – Дніпро, 2020. - 116 с. - Режим доступу : URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4037 | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/4037 | - |
dc.description.abstract | Мета досліджень – підвищення якості сушених яблук шляхом розробки комплексу підготовчих технологічних операцій з фіксованими параметрами і режимами. Об’єкт дослідження – процеси попередньої обробки та сушіння сортів яблук вітчизняного походження. Предмет дослідження – взаємозв’язок технологічних параметрів процесів підготовки та сушіння яблук з якісними показниками готового продукту. Свіжі плоди і овочі в процесі зберігання зазнають різних мікробіологічних, біохімічні та ферментативних змін, які призводять до зниження їх рівня якості. Одним із засобів пригнічення зростання мікроорганізмів і ферментативної активності є видалення вологи шляхом природної або штучної сушки. Рослинна сировина, як об’єкт сушіння, характеризується великою кількістю води і малим вмістом сухих речовин. Основна частина води знаходиться у вільному вигляді і тільки близько 5 % зв’язані з клітинними колоїдами і міцно утримуються. Цим пояснюється легкість висушування фруктів та овочів, до масової частки вологи 12 – 14 % і ускладнює видалення залишкової вологи. Meta doslidzhen – pidvyshchennia yakosti sushenykh yabluk shliakhom rozrobky kompleksu pidhotovchykh tekhnolohichnykh operatsii z fiksovanymy parametramy i rezhymamy. Obiekt doslidzhennia – protsesy poperednoi obrobky ta sushinnia sortiv yabluk vitchyznianoho pokhodzhennia. Predmet doslidzhennia – vzaiemozviazok tekhnolohichnykh parametriv protsesiv pidhotovky ta sushinnia yabluk z yakisnymy pokaznykamy hotovoho produktu. Svizhi plody i ovochi v protsesi zberihannia zaznaiut riznykh mikrobiolohichnykh, biokhimichni ta fermentatyvnykh zmin, yaki pryzvodiat do znyzhennia yikh rivnia yakosti. Odnym iz zasobiv pryhnichennia zrostannia mikroorhanizmiv i fermentatyvnoi aktyvnosti ye vydalennia volohy shliakhom pryrodnoi abo shtuchnoi sushky. Roslynna syrovyna, yak obiekt sushinnia, kharakteryzuietsia velykoiu kilkistiu vody i malym vmistom sukhykh rechovyn. Osnovna chastyna vody znakhodytsia u vilnomu vyhliadi i tilky blyzko 5 % zviazani z klitynnymy koloidamy i mitsno utrymuiutsia. Tsym poiasniuietsia lehkist vysushuvannia fruktiv ta ovochiv, do masovoi chastky volohy 12 – 14 % i uskladniuie vydalennia zalyshkovoi volohy. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський державний аграрно-економічний університет | uk |
dc.subject | яблука | uk |
dc.subject | yabluka | uk |
dc.subject | сушка | uk |
dc.subject | sushka | uk |
dc.subject | ІЧ-опромінення | uk |
dc.subject | ICh-oprominennia | uk |
dc.subject | НВЧ-поле | uk |
dc.subject | NVCh-pole | uk |
dc.subject | нагрів | uk |
dc.subject | nahriv | uk |
dc.subject | температура | uk |
dc.subject | temperatura | uk |
dc.subject | суха речовина | uk |
dc.subject | sukha rechovyna | uk |
dc.subject | тривалість | uk |
dc.subject | tryvalist | uk |
dc.subject | волога | uk |
dc.subject | voloha | uk |
dc.subject | фрукти | uk |
dc.subject | frukty | uk |
dc.title | Обґрунтування впливу попередньої обробки на якість сушених яблук | uk |
dc.title.alternative | Obgruntuvannia vplyvu poperednoi obrobky na yakist sushenykh yabluk | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Леснік К.В..pdf | 2,89 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.